Téma, které se týká každého z nás: Co je LDN a co paliativní péče?! | Ahaonline.cz

Registrace

Deník Aha! na Facebooku

středa 9. září 2026

Svátek slaví Daniela, zítra Irma

Téma, které se týká každého z nás: Co je LDN a co paliativní péče?!

Strach z neznáma, obavy z opuštění a představa chladných nemocničních chodeb. Téma závěru života představuje v české společnosti stále obrovské tabu. Když příbuzný vážně onemocní nebo mu docházejí síly, rodina v dobré víře často přechází realitu chlácholením: „To bude zase dobré!“ Málokdo ale ví, co vlastně nemocného čeká a jaký je zásadní rozdíl mezi LDN a paliativní péčí.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

libusa
06. 09. 2026 09:40

Nedavno jsem zazila LDN po operaci na 13 dnu a mam z ni prisernou zkusenost.Modlim se,abych uz nikdy nemusela jit do takoveho zarizeni.

Helena K
02. 09. 2026 18:09

Musím říci, že je to tak zavádějící článek, že zírám...jedu v péči už několik let...všichni se bojí říci pravdu, že je spoustu příšerných zařízení pro nemocné seniory, že jsem tomu sama nemohla uvěřit. Čest výjimkám, které také zažívám, ale to jsem spíše měla velikánské štěstí, ale moje rezervy finanční se krátí, spoustu věcí je v mé režii (sehnání léků, papírování je přímo šílené, jídlo velmi špatné atd.) Článek je za 5, ve stupnici českého známkování v základních školách.

Kontakty

• Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.