Češi ho veskrze milují, dávají si ho v nádražce i luxusním restaurantu, v bufetu do housky. Jistota… Když je doma fofr, klidně ho hospodyňka ukuchtí k nedělnímu obědu, na jídelních lístcích ho najdeme už za první republiky. Smažený sýr, zkráceně smažák, je v české gastronomii kultovním pojmem. Potíž je v tom, že slavní šéfkuchaři ho neberou jako sobě rovného. Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Chcete aby se Vám na pánvi neroztekl ? Obalte přiměřené plátky jako obvykle v trojobalu a obalený ve strouhance dejte na talířek a dolu do mrazáku cca na pul hodiny az hodinu to je jedno. Prostě aby byl tvrdý. Potom vložte na rozpálený olej a usmažte na střední teplotě. Sýr se usmaží, ale nerozteče na pánvi.