Jak se svět staví k utrácení: Co Čech, to... šetřílek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Jak se svět staví k utrácení: Co Čech, to... šetřílek!

Jedni šetří, jako by měli žít věčně, druzí utrácejí, jako by měli zítra zemřít... Tohle klasické rozdělení přístupu lidí k penězům teď potvrdil i průzkum nadnárodní agentury GfK mezi 27 tisíci uživateli internetu z 22 zemí. Češi patří k »elitě« první půlky...
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

-bello-
12. 05. 2016 11:50

Řekla bych, že by za to měli být Češi pyšní.Američan 2 x zváží, než vydá dolar.Ví, jak ho náročně vydělal.
Psycholožka PhDr. Marta Boučková je blbá.Spořivost ( ta dlouhodobá, ne na ledničku ) v Česku n e m á tradici.Je to novodobý trend po 1989 s příchodem kapitalismu a můžeme začít třeba na příkl. důchodového připojištění. V době socialistických vlád měli tady lidi zajištěné právo na práci, tedy jistotu, plno příplatků na děti , plno výhod, byty za babku, školky za babku, dopravu a služby za babku .. atd. atd.
Jediné spořivé cíle byly snad auto a chatka.Rozhodně nemuseli spořit na studia dětí, ani na důchod ani na byty atd. Neměli motivaci třeba spořit na cestování ( no a dnes si ho kvůli migrantům můžou odpustit už taky ).
je to na dlouho a mě už to nebaví .... Té psycholožce aˇ´t UK vrátí školný ( pokud absolvovala na UK )

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.