Tisíce žen přesvědčila k prevenci. A teď Lucie (†27) zemřela na rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tisíce žen přesvědčila k prevenci. A teď Lucie (†27) zemřela na rakovinu!

K prevenci rakoviny přesvědčila tisíce žen, sama ale boj s rakovinou prohrála. Lucie Bittalová známá kampaní proti rakovině děložního čípku, kterou onemocněla, zemřela v pátek večer. Bylo jí 27 let.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

sylvie59
22. 11. 2015 11:39

No, máte svým způsobem pravdu, jenže na preventivní prohlídky nechodí cca polovina žen. Takže pokusit se je vyburcovat vlastním, tragickým příkladem asi není úplně od věci. A nepochybuji, že to není vůbec snadné. (Já bych to rozhodně nedokázala.) Když umírala tak mladá, jistě pro ní byl významný pocit, že třeba někoho svým apelem zachránila, že její život nebyl zbytečný a marný. Nebuďte k její smrti tak příkrá. Vždyť každý bez výjimky děláme minimálně čas od času něco, co není pro nás organizmus příznivé a nemyslíme na následky.

svatadala
22. 11. 2015 08:13

Je mi líto té paní, škoda mladého života. Nemoc si bohužel nevybírá. Jen nechápu, že každá začne dělat vše možné pro prevenci až v době kdy sama onemocní, třeba AnnaK, Lenka Termerová a další jiné známe osoby. Proč se sakra nechovají normálně a neberou jako samozřejmost, že se chodí na preventivní prohlídky. Nic to nestojí a ten pocit vlastního zdraví je opravdu nejlepší. To nemají čas, je jim to jedno, nějak to dopadne, možná se tím ani nezabývají a když pak přijde nemoc, hned píší do bulváru a dávají samé dobré rady a nabádají k prevenci, o kterou dříve sami dámy nedbaly. Vše jim bylo přednější. Buď honí prachy a jsou jim přednější než zdraví a nebo se zdravím hazardují. Jenže komu není rady, tomu pak není pomoci. Tento článek o mladé ženě by měl být pro ostatní výstrahou. Brečet pak a pořádat kampaně už moc dotyčné nepomůže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.