Poslední bohém a bonviván, lev pražských salonů odešel. Zbyla po něm geniální filmová muzika, krásné písničky. Šansony napěchované emocemi; kape z nich touha, smutek, radost i láska. Hudební skladatel Petr Hapka (†70) psal jak žil, rozmáchle a velkoryse. Jeho hudba je noblesní i hravě rozpustilá. Jako jeho život…Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
ty holky měli v občanském průkazu, že jsou uklízečky, Hapka a spol. byli na volný noze a disidenti taky.
Hergot, kdo z nich musel makat a nechat se zdírat zahraničními firmami tak, jak dnes je v Česku normál?
Kde začínala a končila jejich nesvoboda?Byl 1989 fakt jen o restitucích ?
ararat
opět mínus -
prostuduj si dokumenty!Ano, muselo být razítko zaměstnavatele, profese a dosažené vzdělání .
V naší rodině byl jeden člen na chvíli zavřenej . Vysokoškoláci totiž natrhávali v občankách stránku s číslem nadcházejícího sjezdu KSČ.
Policajti to kontrolovali a byl průšvih
Nějaký pamětník tady to určitě zná.
Pokud vím ale , tak se kvůli tomu z VŠ lidi nevyhazovali.
To ty ale neznáš, jen chrlíš urážky
boženo,to asi těžko,já dobře vím co jsem měla v občance napsaný já nemusí studovat dokumenty já si tím prošla holčičko,tak nekvákej blbosti.Muselo tam být razítko zaměstnavatele,komunisty nezajímala profese je zajímalo zda nejsi příživník,jinak by jsi šla do basy ty trubko
co tě tak žere, že se do ženských navážíš?
Máš jako žena života za sebou?
Co tě furt pudí, být tak útočná,
Nechápu tě, ale je fakt, že i když kecáš mimo mísu sem tam pobavíš. (myslím tou blůbostí, jak jinak)