Vězeň Bartošová a dozorce Rychtář: Proč nahrával její hovory? Podle odborníka něco chystal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vězeň Bartošová a dozorce Rychtář: Proč nahrával její hovory? Podle odborníka něco chystal!

Chování Josefa Rychtáře (56) naprosto šokuje předního českého psychiatra Jana Cimického (66)! Proč si Rychtář nahrával manželčiny hovory a proč její poslední rozhovor s matkou Svatavou nakonec poskytl médiím?
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

liskabystrouska
02. 06. 2014 08:53

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

essiele
02. 06. 2014 08:44

to su u nich tie stavy raz je dobre raz velmi zle. musela ho prehovoriť. ona to proste nechcela za žiadnu cenu. a obávam sa, že práve macura paradoxne tým tel. vystrašil, že ju zas tam dajú. predtým články o zubárovi nech si dá liečiť hlavu, on to isté vyšetrenie mozgu liečenie tesne hodku pred smťou. vystrašena zrejme to spravila, že ju zavrú ako blázna.

martajo
02. 06. 2014 09:07

essile přesně tohle si také myslím. Uštvali ji !!!

valyka
02. 06. 2014 08:37

Zvlast kdyz ono vlastne byl nahravam Rychtaruv mobil...

blanka19
02. 06. 2014 08:40

mysli si co Pepo. O nemocného a labilného človeka treba pečovat 24 hod.denne a to je sakra veľný rozdíl hlídat a pečovat.

momoko
02. 06. 2014 09:00

to jim nevysvětlíš. Zamknout někoho s nemocí není řešení. Naopak

liskabystrouska
02. 06. 2014 08:52

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

blanka19
02. 06. 2014 09:04

ak je martajo JR, tak Rychtári, morálnu zodpovednosť nesieš za to čo sa Ivete stalo, ak si nedohnal k tomuto strašnému skutku. V rodinách kde majú psychicky alebo telesne chorého človeka, rodina komunikuje s lekármi, riadi sa ich pokynmi a keď je to neúnosné, umiestňujú ich do ústavou zdravotnej starostlivosti kde majú odbornú starostlivosť. Pri návštevách rodinných príslušníkov sa musia v tomto zariadení riadiť pokynmi ošetrujúceho personálu. Ale tebe Rychto nejaké pokyny sú pri tvojej vôli. Lebo len tie tvoje pokyny a nariadenia sú sú tie správne.

blanka19
02. 06. 2014 09:05

preto nesieš plnú zodpovednosť za Ivetu. Ten cejch ti zostane navždy aj vtedy keď nebudeš obvinený.

martajo
02. 06. 2014 09:33

blanka19...jsi trapná. Každý, kdo má na to zdravý názor, je podle tebe JR. Iveta se léčit nechtěla, už to zažila a nechtěla to podstoupit znova. Vždy podepsala reverz, ví to celá republika, jenom Ty asi ne. A zbavit někoho svéprávnosti není tak jednoduché a tohle si Iveta také nepřála. A nakonec, komu by se to líbilo???. Do žádné léčebny nechtěla !!! pochopíš to už? Uštval ji bulvár a primitivové jako Ty, kteří hltali články a smáli se jí. Proto nechtěla ani sama vycházet z domu.

blanka19
02. 06. 2014 10:01

žiadny nemocný človek sa nechce liečiť. preto je to na okolí aby to zariadilo.

gabcakovamatinka
02. 06. 2014 10:32

Jen si to skus, mít doma závislého na drugách, alkoholu, prášcích co ti časem začne rozprodávat majetek, krást peníze. Okolí ho prosí, škemrá, vyhrožuje aby se šel léčit ale násilím to nejde. Ten člověk musí chtít sám neco s sebou dělat. Tobě se to asi podařilo někoho kdo nechce jít na léčení závislosti dostat do léčebny. To si ráda přečtu jak na to a mnoho rodin ti bude povděčných za recept jak to dosáhnout. To ci píšeš se vztahuje na lidi postižené tělesně, mentálně a staré lidi. Ano, ty se dají poměrně snáz šoupnout do ústavu. Závisláky a psychicky nemocní, psychotici se zatím musí rozhodnout sami zda se léčit chtějí nebo ne.

arimi
02. 06. 2014 11:55

dá se to, ale chce to čas... a trpelivost. jestli ne, prijde na radu dalsí metoda, ale predevsím to chce s tím clovekem pracovat a hovorit o problemu, jiné je to u agresivních opilcu a narkomanu, jiné u uslápnuté napráskované zeny v prechodu, zijící v iluzi, ze je stale 20ti letou princeznou...kde hrajou i hormony velkou roli... jestli máš doma narkomana a opilce, co ti prodává tvuj majetek, res to za pomoci policie a uradu, tím spíš dosáhnes moznost jejich léčby... i za cenu vyhazovu ze spolecné domácnosti... co uz, když to nejde po dobrém.... na co by potom ty léčebny u nás byly? zely prázdnotou?

arimi
02. 06. 2014 10:02

martajo, jeste jednou a dávám zapravdu blance, jak muzes tvrdit, ze se iveta nechtela lecit? skoro kazdy alkoholik se dá na léčení, když je uz v takovém stavu, v jakem byla iveta... oni si v lecebne odpocinou, opraví jim tam soucastky a oni jedou zvesela zase dál, treba zacnou chlastat znovu, to je ale vedlejsí... lečebnou a léčením se ten clovek udrzuje pri zivote, i opakovane... je to jejich udel, ale zadelali si na nej sami, kdyz zacali pít... tak tu nestras bulvárem, ze ji uhnal na smrt... opilcovi je totálne jedno, jestli po nem plive celý národ nebo ne, tenpotrebuje jen flasku... navíc nedovidí na písmenka v tom bulváru, ale když jí to rychtar podstrkoval pred oči a vysmíval se z ní, jaka je troska, bodejt by si nekdo nehodil mašli, ze jo... kdyby byla sama a zabila se, to je jiné ale tady to byl šílený dábelský plán, jak se dostat k cizím penezum... brutální zlodejina.

gabcakovamatinka
02. 06. 2014 10:24

Skoro každej se dá na léčení, když je v takovém stavu? Kde to žiješ? Nemáš ani nejelementrnejší poznatky o závislých lidech. Tam nerozhoduje ,,zdravý rozum,, ale DROGA!!! Té dá závislý člověk přednost před zaměstnáním, rodinou...podobně jako Iveta. Nepracovala, ty její občasné playback koncetry v kulturácích spíše často zrušené, syna musela dát tátovi protože se neuměla postarat ani sama o sebe. Ani tehdy jí nedošlo že potřebuje léčbu! Přesně jak píšeš opilcovi je vše jedno, jak víš co jí kdo podstrkoval a vysmíval se ji? K jakým penezum prosim tě? Neměla ani děravou grešli...dum v exekuci, neplatila sociální pojiš­tění­...ne­praco­vala­...Zl­oději­na se děje v parlamentu denně jenže ať se plebs baví bulvárem a oni si rozkrádají potichu a vesele republiku.

arimi
02. 06. 2014 11:12

znám velmi dobre závislé osoby... mám je precteny od a do zet, znám jejich myslenkové pochody líp než oni sami.... proto si dovolím tvrdit, že bartosová byla zanedbána a žila tak, jako by nemela ani manzela, zila sama, nebyla ji poskytnuta odborná pomoc, nikdo jí to nezarídil... rychtar ve skutecnosti na ni jenparazitoval, ....já vím, ze se chlapum nechce moc behat po spitalech, a skouset kazdou moznost lecení, ale je tu telefon, je tu net, dnes se dá s nemocným clovekem v kteroukoliv hodinu urgentne prijit do nemocnice anebo prijde lékar k vam domu... proc nevolal doktora, psychiatra k ivete domů? psychologa... a dalsí odborníky... neríkejte mi, ze to nejde vybavit... a zvlást u bartosové... iveta nejaký stabilní príjem měla, jen to by nesmela mít na krku rychtáre, aby jí z toho i neco zustalo...že.....
jooo a ted mi rekni, proc se utíkal hned na druhy po jeji smrti informovat na její zivotní pojistku???? možná ani na nic jiné v poslední dobe nemyslel, vid?

gabcakovamatinka
02. 06. 2014 11:41

Máš je přečtený ale nemáš je zažitý....doma se ti nikdo závislý neválí a nekňourá o ,,ty malý zelený,,. Nikoho nemusíš hlídat 24 hod. denně, vařit mu, uklízet, prát a snášet jeho bláboly jednou takové a pak makové. Parazitovali na ni mnozí, ale stále to byla svéprávná osoba, zodpovědná sama za sebe. Kolem ni bylo x lidí co ,,to,, (léčbu) mohli zařídit...maminka, dva sourozenci, bejvalý....a vy obviňujete jen jednoho moulu. Neměl s tím skušenosti a neměl si ji vubec brát a myslet si, že to ,,spolu zvládnem,,. Kolika lidem v dnešní den není poskytnuta odborní pomoc, jděte se podí­vat.­..bez­domov­ci, prostitutky, závisláci...dyť jděte, kdo vám brání dovléct je do léčebny! Pak budete psát jak se to ,,mělo,, udělat ale hhubou a druhejma rukama. Celý národ to viděl, vy i já, i nevím kdo a proč jste nešli ji dotáhnout násilím na léčbu když jste viděl její stav? Teď jsou všichni moudří....

lambrika
02. 06. 2014 09:16

už si tady pod všema nicky, které používáš napsala " STUPIDNÍ ÚVAHY " - - - kontrolij se trochu

arimi
02. 06. 2014 09:50

no tak moment, martajo... to snad nemyslíš vážne. běžná záležitost by to byla, kdyby se jednalo o týrání závislým agresivním clovekem, ale ani to ti kazdy soudce neuzná, protože i nahrávky se dají upravit... tohle bylo ale týrání závislé osoby, to je rozdíl... nemocného cloveka je treba hlídat, más pravdu, ale ne terorizovat! tohleto je jednoznačne teror a navíc na závislé psychicky nemocné žene... R. zabránil tomu, aby byla léčena anebo zbavena docasne svepravnosti, tak jak rodina chtela, svatbou, on manipuloval s težce psychicky nemocnou osobou ve svuj prospech... na to stačí jen jeho vyjádrení, dostal jsem ji tam, kam jsem potreboval... já nevím, proč ho policie nechává stale čupět v tom domě zalezleho a uz dávno ho nevysetrujou... jo, známosti... mozná i kamarádi ... ale tady jde o trochu jiný případ, jako to bylo s darinou, a tam by se meli i kamaradi od policie, jestli je to opravdu tak jak se ríká, chytit za hlavu a dát od neho ruce pryc...tohleto byl mord... ne jen facka sem facka tam....darina totiz ješte, zatím, žije... možná i díky tomu, že nebyla dusevne nemocná a závislá a uměla si spočítat, kdy je to jeste unosné a kdy uz ne... zatímco iveta je uz po smrti.

gabcakovamatinka
02. 06. 2014 10:16

co tady vymejšlíš? Rychtář říkal že jí k léčbě nutit nebude a násilím ji cpat do lečebny nebude prptpže ona sama do léčebny nechtěla, kdyby sama chtěla měla x možností jak tam odejít. Zbavit svéprávnosti není jednoduchá záležitost, posuzují ji odborníci z řad psychiatrie a justice a tam by se IB dobrovolně nikdy nedostavila, to by jste pak všichni zase mleli jak jí chtějí ovládat když ji udělají nesvéprávnou. Léčení je dobrovolné a nikoho nelze nutit, proč jí martucci někde nedal, proč ji macura neodvezl do lečebny když jí tahal pochcanou z baráku ale šel jí vláčet po Itálii? Proč ta novinářka Remešová ji neodvezla do léčeby, když s ní seděla v autě a dělala rozhovor s blábolící ženskou pod vlivem?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.