Jak zavřeli Růžičkovou (†67) do blázince: Pomohla jí Švorcová! A potopil Dvořák z Televarieté | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jak zavřeli Růžičkovou (†67) do blázince: Pomohla jí Švorcová! A potopil Dvořák z Televarieté

Minulý režim Heleně Růžičkové (†67) hodně ublížil. Dva roky nesměla hrát jen proto, že jednomu ze soudruhů řekla, co si o něm myslí... Paradoxně jí tehdy nejvíce pomohla zapálená komunistka Jiřina Švorcová (†83). Nejvíc ji naopak škodil Vladimír Dvořák (†74), známý jako parťák Jiřiny Bohdalové (82) z Televarieté.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

pinkfloyd23455
10. 12. 2020 12:43

V tej herecké branži se pohybuje taková spousta hajzlu že ta Švorcová mezi nemá byla hotovým andělem!

baronessa
17. 08. 2014 12:49

Osobně jsem velmi ráda, že přes veškerou snahu současného režimu se nepovedlo paní Švorcovou zostudit tak, aby si jí lidé přestali vážit. Naopak, dokázali, že se stala vzorem zásadovosti a poctivosti. Osobnost s ryzím charakterem. Na ni prostě ti chudáčkové nemají, i kdyby zlostí pukli. A v mládí byla i velmi krásná, vzpomeňte na její roli v Králi Šumavy.

aurora45
17. 08. 2014 12:21

To, co píše Jizerka, je esence všech bulvárních keců, jejich papouškování. A Růžičková? Kromě ordinérních uřvaných tlustých bab nezahrála jedinou roli (ty baby ani hrát nemusela, byla to prostě ona sama) a srovnávat ji s opravdovými herečkami je tristní. Btw, patrně byla i zlá - neshody s rodinou syna, krutost k mladým herečkám, latentní nenávist k dětem...

baronessa
17. 08. 2014 12:44

Vlak dětství a naděje - např. To jste asi neviděla, jinak byste nenapsala takový nesmysl.

jizerka
09. 01. 2014 19:43

Gabriela Vránová ( v dávné minulosti) chtěla na Jiřině Švorcové, aby jí zařídila Zasloužilého umělce, aby udělala nemocnému tatínkovi radost. Švorcová to odmítla s odpovědí, že si to nezaslouží. Vránová to popřela v době, kdy vyšla zpověď Švorcové v knize J.Š. OSOBNĚ. Vránová se pomstila Švorcové na jejím pohřbu, kdy s falešným úsměvem a lží odpovídala médiím na otázky sedíc se širokým kloboukem na hlavě v lavici smutečního sálu strašnického krematoria. Mimo jiné řekla, že Švorcová lhala a protože je Vránová věřící v Boha, přišla se s ní rozloučit na pohřeb, aby ŠVORCOVÉ ODPUSTILA!!! Je stále potřebné lidem otevírat oči a nenechat Jiřinu Švorcovou poplivanou. Nejzákeřnější a opravdu zrůdná byla Jiřina Jirásková, která jako mladá svedla své nejlepší kamarádce Švorcové Valu, s kterým J. Švorcová žila a v té době Jirásková byla vdaná za Pleskota. Švorcová s ní od té doby nemluvila a nesnesla s ní být ve společné šatně v divadle. Přestože obě byly komunistky, Jirásková po sameťáku nenechala Švorcovou hrát a prohlásila, že se rozešly, pro politicky rozdílné názory. Čestně se zachovala Kamila Moučková, kterou hryzalo svědomí a Švorcovou před smrtí navštívila, byla na pohřbu a její slova o Jiřině Švorcové byly vřelé, upřímné, řekla: Jiřina byla strašně hodná holka, nikdy nikomu neublížila! Takových osobností si vážím! Švorcová sehnala Brejchové krásný byt. Kdo jí chválí a pravdivě vypovídá je Josef Dvořák, který potvrdil, že byla moc hodná, dále O. Kaiser, Lábus, Krampol. Dále herečka B. Bohmová, A. Hegerlíková, obě se vyjádřily stejně: Jiřina byla moc hodná holka, všem vadila, že byla komunistka, nezajímalo je, že je hodná! Tito lidé jsou rovní a pravdiví. Nikdy nikoho neudala a že mohla, věděla a slyšela hodně herců nadávat na režim, vtipy, ale Švorcová mlčela! Švorcové ublížilo hodně herců: Vladyka, Balzerová, G. Vránová, Jirásková a jiní. Ochraňoval ji např. herecký kolega Josef Bláha.

jity
09. 01. 2014 12:58

Četla jsem v jednom časopisu článek o Haně Hegerové, která za komunistů omylem dostala na účet 1 milion korun, ten patřil Gottovi. Ona si jej nechala a ještě z něj utrácela, potom dostala půl roku natvrdo. Švorcová ji z toho vězení pomohla, jak se Hegerová asi odvěčila? Doufám, že do ni také nekopla.

vungtao
09. 01. 2014 10:45

Jizerko, ač jsem komunisty vzdy nesnášela, dávám vám za pravdu. Navic je legračni, že nékdo véři na sametovku a na pravldoláskaŕstvi Havla. Vývoj údálosti a jeho ochota tolerovat komunisty, naprostá devastacr hodnot ale i majetku, je jeho velká zásluha. Od Bilé hory je to tak, pod okovanku botou cizáků.

jizerka
09. 01. 2014 10:34

Doporučuji všem, kdo zatím nevyužil možnosti dozvědět se pravdu o Jiřině Švorcové: přečtěte si knihu od spisovatele Miroslava Gracíka Jiřina Švorcová osobně, stejně tak pravdivá je poslední kniha od stejného autora Poslední role života Jiřiny Švorcové. Jenom člověku bez averze vůči paní Švorcové pochopí, jaká křivda na ni byla spáchaná a jak moc jí bylo ublíženo. Jsem vděčná Miroslavu Graclíkovi za to, že se nebál napsat knihu o Jiřině Švorcové, ve kterém každý čtenář odhalí pravdu. Neodsuzuji Jiřinu Švorcovou za její politickou příslušnost, politiku dělala pro nápravu chyb KSČ, pomáhala každému kdo ji oslovil. Pomohla mnoha herečkám, hercům, někteří se za její dobro k ní obrátili zády, když ji nepotřebovali a to v době po 17. listopadu r. 1989. Kopli do ní, poplivali a zničili její herecký svět. Od té sametky letos uplyne čtvrt století, kdy jsme svědky co se událo za tu dobu, jak nás polistopadoví politici stále ožebračují, smějí se nám do obličeje a nadávají na komunisty. Lidé uvažujte logicky, nežijte v nenávisti vůči současným komunistům, jsou v ní jiní lidé se sociálním programem pro občany! Jiřina Švorcová nikdy nezneužila svých vysokých politických postů ke svému obohacení, nic nikdy neukradla... Těm co vadí Švorcová i dnes jsou politici, kteří úmyslně hanobí její jméno za pomocí médií. Lidé nemějte zmatek v hlavě, Švorcová vadí, protože byla komunistka, její pravou tvář vychvalovat nebudou TI polistopadoví, to by si podrazili vlastní nohy! Ctím a vážím si Jiřiny Švorcové jaká byla!

rezacek
09. 01. 2014 09:44

Ano, Růžičková vylezla na jeviště jak dělo a vykřikovala to, co vykřikovala. Šla na chvíli do blázince, aby nemusela do kriminálu, to byla druhá možnost.

tuning
09. 01. 2014 09:02

Donašeči Dvořák a spol. Jak se Vám žije mamonáři?

raspina
09. 01. 2014 09:17

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

rezacek
09. 01. 2014 09:24

Donašeči Dvořákovi se už nežije ani dobře, ani špatně, protože umřel před dvaceti neb o kolika lety. Pokud je mi známo, měl nejaký politický průsírek, ze kterého se vykoupil naprosto odporným příklonem k bolševikovi, donášením, vlezdo***ezecetvím apod., za to mu zůstalo koryto. Objektivně vzato, ryze "odborně" snad nebyl špatný. Ale ***. Sem tam i vtipný (většinou spíše trapný), ale bylo vždycky cítit. že přesně ví, kam až mu soudruzi dovolí. Jeho uměleckou partnerkou byla Bohdalka - to také mluví samo za sebe.

dandova
09. 01. 2014 08:03

Švorcová jí poslala do zeleniny.

jakeline
09. 01. 2014 06:09

Švorcova byla kvalitní člověk bez ohledu na to v jaké straně byla angažovaná ne jako Bohdalova co po revoluci převlékla kabát aby se zalíbila

pelagie
08. 01. 2014 21:19

olová ve svých vzpomínkách jak

zase divné řeči, poslední věty týkající se výslechu na STB říkala údajně i Bohdalová, tak nevím, že by obě holky vypovídaly stejně...

zkratik
08. 01. 2014 21:18

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

mazd
08. 01. 2014 17:46

Tu fintu s stb použila Bohdalová-ne Růžičková.

prroud
08. 01. 2014 17:25

Vetsina z vas ma zasadni problem.Naleteli jste na ocernovani koho­koliv­,komu­nistu,­hercu,­tzv cele­brit,p­oliti­ku,pra­chacu,­kdeko­ho..­....a pritom vlastne nikdy,nebo skoro nikdy neznate okolnosti,ale vesele soudite a odsuzujete.On se za kazdyho rezimu kazdej protlouka jak se da,tehdy i dnes,zda se vam na tom snad neco nenormalniho,delate to snad jinak? Pak mi prosim dejte navod! Taky bych chtel umet vsude,vzdycky a s kazdym proplouvat tak,ze se nikoho "nedotknu",ani tehdy,kdy to "dotknuti" neni,ale pozdeji to nekdo za "dotknuti" prohlasi.Zijete ted a tady!Starejte se tedy o to,o co se starat muzete,o to jak predate republiku dal,protoze vas budou tak jak ted soudite vy ty minuly,soudit ti budouci!!! Uvedomujete si to vubec?!

lopatkovec
08. 01. 2014 17:17

O Švorcové mluvila moc pěkně i Kamila Moučková. I ona povrdila, že Švorcová nikomu neublížila, že spíš pomáhala. Moučková byla Švorcové na pohřbu a řekla, že jí mrzí, že nepřišli kolegové, kterým Švorcová pomohla.

ouha
08. 01. 2014 22:46

Švorcová trpěla tím, že nemá děti, a asi náhradou za to se k mnoha zejména mladým hercům chovala velmi mateřsky a pomáhala jim. I když mě vždycky znovu velmi nepříjemně zamrazí, když v televizi promítnou sestřih z jejího zaníceného soudružského projevu u příležitosti "anticharty", tak jí celkově nelze upřít opravdovost a názorovou čitelnost, která byla rozhodně sympatičtější než účelové, kariéristické převlékání kabátů u mnoha "bývalých" komančů a podporovatelů bývalého režimu (včetně svazáka Nečase, lampasáka Topolánka a mnoha dalších soudruhů, dnes zapřisáhlých pravičáků).

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.