Další úlet ministra Kalouska: Pracující důchodci příjdou o slevu na dani! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Další úlet ministra Kalouska: Pracující důchodci příjdou o slevu na dani!

Sto padesát tisíc důchodců, kteří si k penzi přivydělávají prací, má další důvod proklínat ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09)! Chce je totiž připravit o slevu na dani, tedy možnost odepsat si téměř 25 tisíc korun ročně.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

hillarka
17. 03. 2012 09:05

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

marmat
15. 03. 2012 15:16

VYPILOVAT to až do HROMADNÉ EUTANAZIE VŠECH DŮCHODCŮ!
A pokud by na to měli ,bylo by to bezbolestné,
ti chudší by dostali třebas dávku 30 prošlých vakcín na prasečí chřipku GRÁTIS !!!

franta15
15. 03. 2012 14:21

Selmalito, ty vůbec nevíš o čem píšeš! Ty si myslíš, že jako nějaký dělňas anebo kancelářská krysa bys nemohl nikomu zabírat místo. Jenže vůbec nevíš nic o tom, že důchodci kteří měli půl života svojí firmu a pokračují v podnikání i po odchodu do důchodu, těm chce Kalousek též sebrat tu slevu. Tak co tady pleteš o tom, komu tito malí a drobní podnikatelé zabírají místo? Ve vlastní firmě? A proč by měl takový člověk přijít ročně o 24 tisíc jenom proto, že je v důchodě? Firma je jeho a podle našich trapných zákonů musí i tak platit zdravotní a někdy i sociální pojištění a proč by měl být znevýhodněný proti ostatním podnikatelům, kteří ještě nejsou v důchodu? Co komu udělal tím, že se živil sám a stát mu za to dal důchod pár tisícovek, se kterými se neuživí? Když tomu nerozumíš, tak tady nepindej. Ještě dá Kalousek na tebe a podobné odborníky, protože ten tomu určitě nerozumí vůbec a ani tomu nechce rozumnět. Už teď mohou důchodci napočítat možná 50 věcí, skrze které je stát diskriminuje. Kde mají
důchodci tu valorizaci, která jim má vyrovnat to, že vysokopříjmoví důchodci mají jiný výpočet důchodů a tím vyšší důchody? Kde jsou sliby o tom, že důchodcům bude kompenzována vyšší DPH k 1.1.2012? Doufám, že národ se poučí z voleb na Slovensku a stávající koaliční strany úplně vypadnou z Parlamentu. Naši politici z koalice by se měli jet zeptat Dzurindy jaké to je to padnout ve volbách? A už si pomalu hledat nové fleky!

mnpv
15. 03. 2012 17:36

A to si fakt myslíte, že za vlády Fica jim bude výrazně lépe? Budou mít větší dluhy, to určitě. Jinak "vem na dlani chlup, když tam není". Mohou rozdávat jen to co si vyprodukují. Zavedou progresivní daň a podnikatelé přesunou firmy, je to docela jednoduché. Zbydou zaměstnanci, nemakačenka a cikáni. Tak uvidíme na ten ekonomický zázrak na Slovensku . Vy jste legrační, to si fakt myslíte, že když i u nás vyhraje levice, že bude mít najednou peníze na rozdávání? V době hospodářské krize? Nejlíp uděláte, když nebudete spoléhat na stát ale raděj sám na sebe. Pomožte si sám, na nikoho jiného se nedá spolehnout.

franta15
16. 03. 2012 11:56

mnpv. Mně je jedno jestli vyhraje pravide nebo levice.Toto dělení politiky je už dlouhé úplně zcestné.Slovensku i nám by úplně stačilo to, kdyby se u nás neukradlo ročně 100 miliard a je jedno kdo to zařídí.Není možné krást do nekonečna.Zatím splácíme jenom úroky a ty jsou rok od roku vyšší, protože je zvyšují každý rok další schodky. Kdo však zaplatí ten skutečně vypůjčený dluh? Fakt si myslíš,že to budou schopni zaplatit tvoje děti, jejich děti nebo ještě dalších 10 generací našich dětí? A pokud se jedná o daně,ty firmy měly u nás několik roků daňové prázdniny,tj. neplatili žádné daně.A jestli by teď mohli odejít aniž našemu státy ty peníze zaplatí, tak to může nastat jedině tehdy, když někdo pobral úplatky a napsal smlouvy tak, aby firmy mohly bez zaplacení odejít. A tak to určitě bude, naši lidé ukradou i věci, kde se to technicky nezdá možné. A tvůj názor, jak se má každý spoléhat na sebe je totální blbost. To neplatí nikde a nevím, proč by to mělo platit právě u nás. Snad jenom proto, že jsme neschopný národ a že si nezaloužíme nic jiného, než aby nás stát ožebračil a nechal padnout jako celou republiku. Nepomůže oddlužovat stát, když jsou zadlužené kraje, obce, státní důchodový systém a hlavně teď už skoro polovina našich lidí. Jestli toto chceš řešit tak jak píšeš, tak potom sedíš v Parlamentu nebo jsi někde zašitý na zlatém fleku v Praze. Tam však všichni nemůžeme a
svědčí to o tom, že buď ničemu nerozumíš nebo patříš k těm, kteří toto svinstvo u nás podporují.

mnpv
16. 03. 2012 12:29

Kecy, kecy, kecy. Kradou všichni a vždycky kradli. Problém je, že ne všichni mají stejnou možnost. Před revolucí kradl každý k čemu se dostal. Dnes si soukromníci majetek hlídají, tak na každého se holt nedostane, to je ten problém.A kde chcete vzít lidi čestné a poctivé, kteří nebudou krást, když budou mít příležitost? Snad jen import z Marsu. Jinak je to plus mínus všude stejné, jen voliči na to kašlou, protože mají svůj život. A být naštvaný celý život, k čemu? Stejně se nic nezmění. Jinak zásadně nespoléhám na stát, ale pouze na sebe. A to včetně důchodu. A proto je mi naprosto jedno jestli mně přidají 200 Kč nebo ne. Dokonce i slepice mám svoje a je mi jedno jestli jsou nebo nejsou vejce a za kolik Nikdy jsem nebyl zašitý v Praze na zlatém fleku, od revoluce se živíme sami, máme svůj dům, svoji firmu atd...

franta15
15. 03. 2012 14:02

Ten člověk ztratil poslední rozum co mu zbýval. V poslední době nedělá nic jinýho než vymýšlí jak okrást důchodce. Ještě než umřou je musí pořádně podojit. Důchodci, kteří žijí solo a kterým nějaký debil vypočet důchod tak, že jim z většiny vyměřovacího základu započítal jenom 10 % a tak jim vyšel důchod okolo 10 tisíc, právě ti se teď nemůžou uživit. S naše novodobé vlády jim pořád dál ztrpčují život. Už dříve si nemohli uplatňovat slevu na poplatníka, potom jim ji dali, ale zase zdrav. a soc. pojištění které musí ze zákona platit nejsou jejich daňovými výdaji. Takže tyto OSVČ podnikají, ale ve výdajích nemají ani žádnou svoji mzdu, ani žádné pojištění a teď jim ten debil chce znovu sebrat i slevu na poplatníka. Na kterou mají jinak všechny fyz. osoby nárok, kromě důchodců. Politici si už zařídili, že se jim důchod počítá jinak než těm, kteří odešli do důchodu dříve a také někteří měli vysoké základy a platili měsíčně soc. pojištění v řádu 4-7 tisíc. Slibovaná valorizace důchodu k 1.1.2012 je asi 150 Kč a náklady se právě důchodcům zvýšily v řádu tisícovek. A když si doposud přivydělají pár tisíc měsíčně, tak jim je tento psychopat zase sebere. Ten člověk nemá páru o ekonomice a chce svým počínáním úplně položit náš stát a udělat z důchodců žebráky. To co on a jemu podobní doteď nakradli, to teď chce aby splatili důchodci. Když už chce někomu brát tuto slevu, tak ať to udělá těm OSVČ, které používají daňové paušály a vykazují čistý příjem - zisk v řádu statisíců a se svými příjmy se bez 24 tisíc ročně obejdou. Ten člověk dělá samé hlouposti a premiér by mu měl zatrhnout to, aby každou blbost hned nezveřejňoval, pokud to vláda neschválí. Zatím je to tak, že když si dnes prdne do židle, tak zítra už je to na internetu. Jenom tím provokuje lidi a škodí vládě a hlavně své straně- TOP9! Pane Kníže, Kalousek vám promajzne příští volby, že se ani nedostanete do Parlamentu. Důchodců je u nás víc než 2 miliony z dospělých voličů, víte o tom? Kalousek má vygumo-
vaný mozek,

mnpv
15. 03. 2012 17:40

Líbí se mi, jak každý chce, aby se šetřilo u souseda. Jak se každý rozčiluje, když se to náhodou dotkne jeho

zadnice
15. 03. 2012 13:19

Ekonomický neumětel, arogantní a asociální lidovec, škůdce státu už minimálně 19 let!!!

kajman1
15. 03. 2012 13:15

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

zkrat
15. 03. 2012 13:18

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

kajman1
15. 03. 2012 13:23

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

selmalita
15. 03. 2012 13:11

vyjímečně s Kalouskem i když jsem sám důchodce a to jsem do důchodu odejít nemusel.Musel bych se ale stydět,že zabírám místo mladšímu,který okamžitě po mém odchodu do práce nastoupil.Sprosté by ale bylo,kdyby nám důchody nebyly valorizovány alespoň srovnatelně se zdražováním a na tom by se "prduši" vlastně podíleli.

kajman1
15. 03. 2012 13:17

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

zkrat
15. 03. 2012 13:18

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

kajman1
15. 03. 2012 13:25

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

zkrat
15. 03. 2012 13:58

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

mnpv
16. 03. 2012 12:31

Pokud nemá na dítě věk, má být finančně zajištěný. Pokud není mladý a ještě je chudý, je to nezodpovědnost.

jiriforman
15. 03. 2012 12:53

Důchodci mají být v důchodu, a ne pracovat. Místa, které zabírají důchodci by potřebovali lidi, kteří ještě v důchodu nejsou.

mariedan1
15. 03. 2012 13:12

Samozřejmě s Vámi souhlasím. Jde o to, že k důchodu si většinou přivydělávají Ti, kteří mají důchod kolem 5000. Z toho jde těžko vyjít. A jejich výdělky nejsou zase až tak moc vysoké. Mladí hledají práci, kde dostanou minimálně 20000 na ruku... Méně placené práce je nezajímají a raději dochází na úřady práce a jsou na sociálních dávkách.
Jenom na okraj - jsem v důchodu a nechodím do práce...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.