Další úlet ministra Kalouska: Pracující důchodci příjdou o slevu na dani! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Další úlet ministra Kalouska: Pracující důchodci příjdou o slevu na dani!

Sto padesát tisíc důchodců, kteří si k penzi přivydělávají prací, má další důvod proklínat ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09)! Chce je totiž připravit o slevu na dani, tedy možnost odepsat si téměř 25 tisíc korun ročně.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

mnpv
17. 03. 2012 06:28

Musí mu to říct tak, aby to diskriminace nebyla.A koho si nakonec podnikatel zaměstná je čistě jeho věc. Ať si vyučený prodavač otevře svůj obchod, je to snadné

mnpv
16. 03. 2012 19:56

Jaký je to sprostý tón? Nevím, co na tom nechápete, jestliže není vybaven na zaměstnávání chlapů, jeho věc. Přece kvůli jednomu muži nebude dělat stavební úpravy. Je to takový problém pochopit, když v potravinách pracují z 99% ženy?

jiriforman
16. 03. 2012 22:24

Je to přece diskriminace. To vám řekne každý právník.

marais
16. 03. 2012 09:59

PROSÍM VÁS,proč důchodci zaclání v práci, když je tolik mladých bez zaměstnání??? A k čemu mají mít úlevy na daních??????

franta15
16. 03. 2012 11:04

Vzkaz pro Maraise. Vy vůbec nevíte o čem mluvíte. Až budete mít jako důchodce svoji firmu, ve které jste strávil polovinu života a nebudete lenoch, který v 62 letech se bude někde jenom tak válet když mu stál dal důchod do 10 nebo 12ti tisíc, tak budete chtít ve své práci pokračovat. A taky těmto důchodcům- OSVČ teď chce Kalousek sebrat za rok 25 tisíc, tj. víc jak 2 tisíce měsíčně. Jak tito lidé přijdou k tomu, že i když pracují ve své firmě musí dát státu měsíčně víc jenom proto, že jsou v důchodu? Toto může vést jedině k tomu, že přestanou podnikat, propustí lidi, které dosud zaměstnávali, budou pracovat načerno a Kalousek z toho bude mít velkou nulu. A takto nepochopitelně on řeší všechno. Budeme jezdit nakupovat všechno k sousedům, všechny kamiony budou takovat v cizině a kdo bude schopný tak ten bude od nás utíkat. Jak by se líbilo vám, kdyby vám váš zaměstnavatel sebral měsíčně víc jak 2 tisíce, protože jste důchodce? Proč by potom tito lidé měli pracovat? Snad ne proto, aby stát dostal víc peněz, které okamžitě někam rozfofruje? Vy si nevidíte na špičku svého nosu a chtěl bych vás vidět jak byste se tvářil, kdyby vám od příštího měsíce snížili plat jenom proto, že jste nastoupil do důchodu. To je diskriminace a Kalousek se rozhodl, že všem důchodcům pomůže k odchodu tam nahoru. A má už teď několik způsobů jak toho dosáhnout. Zprovodí je ze světa, ať chtějí nebo ne.
Ještě vám, který vůbec neví o čem píše napíšu, že důchodci mají úlevu na poplatníka k tomu samému co má každý jiný občan, který pracuje. Když ji nebude mít tak přijde o 25 tisíc korun ročně! Umíte počítat aspoň do dvou? Myslím, že je nejvyšší čas, aby Úřady práce všem mladým, kteří odmítnou nabízenou práci zastavili podpory v nezaměstnanosti. To si zase přeji já!

mnpv
16. 03. 2012 12:07

Nedělejte z toho vědu, tak firmu přepište na syna, zaměstnejte studující vnoučata na 400 hodin a máte peníze doma. Musíte reagovat pružně, rozčilovat se nemá cenu.

hillarka
16. 03. 2012 17:19

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

jiriforman
16. 03. 2012 13:16

A to není diskriminace když důchodce bere důchod a ještě plat, zatímco kdo ještě není v důchodu tak jenom plat? A zatímco někdo by rád měl práci, tak mu důchodce zabírá místo. A není pravda, že zaměstnavatel nemá úlevy když zaměstná důchdce. Úlevy má v tom, že za něj nemusí platit zdravotní a sociální pojištění, tak jako za běžného zaměstnance. To se týká důchodců, kteří jsou zaměstnanci.

Ale pokud důchodce má svoji firmu, tak nech ji má. Tím nikomu místo nezabírá když je to jeho firma.

marinchen
16. 03. 2012 08:55

Proc pracuje duchodce ?Protoze ma tak maly duchod ze s timnelze vyjit s namahou si tedy chce *** a ejhle KALOUSEK uz ma na duchodce byc. To je vyslizka za celozivotni drinu. Je to vsechno na blyti.

mnpv
16. 03. 2012 12:11

A proč ne? Třeba by se v zimě doma nudil, dělal celý život, je zvyklý. Není to jen otázka peněz. Jinak - bič-, -blití- a co je vyslizka - to fakt nevím.

jiriforman
16. 03. 2012 17:09

Pořád každého poučujete a přitom jste blbá jako tágo. Přece výslužka. A jesti ani nevíte co to je, tak pak ámen s vámi.

mnpv
16. 03. 2012 19:46

Vy jste ale primitivní hulvát. No ale když vám to dělá dobře, poslužte si. Nicméně v každé větě prásknout takovou chybu, to snad ten člověk nemá ani ukončenou ZŠ. Jinak jsem ráda, že nás necháte dál podnikat, i když máme slušný důchod, díky.

jiriforman
16. 03. 2012 21:42

Primitiv jste především vy. Možná jste si neuvědomila, že ten člověk může být dislektik nebo má blbě přepnutou klávesnici. Ale to byste musela být míň nezdravě sebevědomá a nemít ten přehnaný pocit, že jste snědla všechnu moudrost světa. A v tom tkví ta vaše hloupost. Hlavně, že vám dělá dobře každého poučovat.

mnpv
17. 03. 2012 06:34

Ano, přiznávám, vadí mi lidé, kteří neumí napsat větu bez chyby a přitom by nejraději kecali do řízení státu. To není o dyslexii, nebo blbě přepnuté klávesnici. Je to zřejmě váš sport zastávat se všech neschopných, vaše věc. Já jen jsem-li Čech měl/a bych mluvit a psát česky.

hillarka
17. 03. 2012 09:04

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

hillarka
16. 03. 2012 17:21

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

lubo123
16. 03. 2012 08:35

Nechápu, proč by pracující důchodce měl mít nějaké úlevy. Bere důchod ( na který má oprávněný nárok ) a pak normálně pracuje. Jako každý jiný. Navíc, zabírá místo mladým. Kalouskovi tleskám. Naopak, když důchodce chce pracovat tak bych mu ( nebo zaměstnavateli který o něj stojí )daně zvýšil.

franta15
16. 03. 2012 11:12

Pro Lubo23: Jste opravdu tak hloupý anebo jste příznivec ODS nebo TOP09??? Důchod bere za svoji celoživotní práci a jednou tam dojdou i ti, kteří tady teď píší svoje hlouposti. A pak podle vás "normálně pracuje, jako každý jiný". Jenže vy ničemu nerozumíte, protože pokud důchodce pracuje, tak právě to je to o čem je tady řeč! Kalousek chce, aby pracoval ale měl za to měsíčně o víc jak 2 tisíce méně. Právě proto, že nebude mít daňovou úlevu, jako mají ostatní lidi. Z toho co píšeš je jasné, že máš v hlavě vykradené, stejně jako naši politici, kteří nám normálním lidem tvrdí, jak to co nám seberou je pro nás výborné. Ty bys jim dal ještě větší daně? A víš o tom, že o to se právě teď Kalousek snaží a ty jsi jeden z těch, který tady diskutuje a nic o tom neví??? Kalousek chce důchodcům právě daň zvýšit, tím že jim sebere tu úlevu, kterou všichni ostatní mají. Jenže-tvůj slepičí mozeček na to hned tak nepřijde. Lidi s IQ pod 80 by tady neměli diskutovat, jenom tady šíříte bludy, diskutujete a vůbec nevíte o co jde!
Kup si někde levnější vajíčka a udělej si to co máš v hlavě na večeři.

lubo123
16. 03. 2012 11:22

To franta 15.
Jsi nejspíš zdatný diskutér. Preferuješ osobní napadání před věcnou diskuzí. Je mi tě líto. Vidím, že jsi vůbec nic nepochpil. A nesnížím se k tomu, abych tě nejak nálepkoval. Kalouskovi v tomto fandím. Přitom s jeho "vlástními" postupy víc než s polovinou nesouhlasím.

franta15
16. 03. 2012 12:17

Ano, vyjadřovat se umím dobře a všemu o čem píši rozumím natolik, že se to snažím vysvětlit i lidem jako jsi ty. Při těchto diskusích může člověk s něčím buď souhlasit nebo ne. A s tím co píšeš ty nemůže člověk, který o tom něco ví souhlasit. Ne já, ale ty jsi nic nepochopil. Ani když si to přečteš 100x. Kalouskovi si klidně fandi, ale já si myslím, že tento člověk úplně zničí nejen svoji stranu, ale celou pravidi a TOP09 budou rádi, když se po volbách dostanou do Parlamentu. A také bys neměl psát, že s ním víc jak s polovinou nesouhlasíš, ale přitom mu fandíš. Zase píšeš nesmysly a potom se divíš mým reakcím. Všechno, co tento člověk vymyslí podráží naši ekonomiku a zhoršuje situaci lidí natolik, že to nemůžou vydržet.
Na místě premiéra bych mu už dávno zatrhl ty jeho pojašené nápady, které musí premiér vetovat až po tom, co se o nich diskutuje na internetu. Kdyby opozice a VV stály za něco, tak by shodily tuto vládu už teď, protože nikdy nebyla u nás situace tak špatná jako právě teď. ČSSD sice chce hlasovat o nedůvěře, ale ani nic nevěděla o tom, že se v Praze chystala nějaká demonstrace. Jsou to teoretici, kteří nemají šanci něco udělat, vystačí si se svými interními problémy. Na řadě mohou být jenom nové strany, které se však nedají koupit nebo zastrašit stejně jako VV.
Nebýt totální neschopnosti jak ČSSD tak VV mohla být situace u nás už podstatně lepší. A taky škoda premiéra, který se sice snaží, ale nemá šanci cokoliv udělat.
Nechtěl bych být nyní v jeho kůži. A teprve teď se budou dít věci, protože se možná rozejde právě ODS a TOP09. Kalouska a TOP09 už budou mít dost nejen občané...
Pane prezidente Klausi, čtete co se tady píše?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.