Nejvíce událostmi okolo Ivety Bartošové trpí její syn Artur (15). Ten byl v době tragédie na hudebním táboře, ale ihned po incidentu byl odvezen ke svému otci Ladislavu Štaidlovi (66).Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
nebo to, že jí mám všichni pomáhat, aby se z toho dostala. Je to chudák, ale není povinností nikoho, ji tahat z bryndy. Už teď na ní přispíváme nepřímo. Je to přísavka a basta! Kdyby aspoň byla schopna říci " milý občané, jsem jaká jsem, je mi to líto,odpusťte mi to, budu se snažit, budu se léčit" atd. Ted jsem zvědavá, jestli přistoupí na léčbu . Pamatuješ na jistou paní T.? Taky na tom byla zle, násilím ji odvezli, podstoupila léčbu na uzavřeném oddělení a nyní opět pracuje?
Jenže, to chce asi trochu vyšší IQ.
Dulči, myslím tím tento druh inteligence
Inteligence (z lat. inter-legere, rozlišovat, poznávat, chápat) je rozumová schopnost řešit nově vzniklé nebo obtížné situace; schopnost učit se ze zkušeností; schopnost přizpůsobit se; schopnost správného určení podstatných souvislostí a vztahů, pomocí nichž řešíme nové problémy a orientujeme se v nastalých situacích. Je pravděpodobně nejdůležitější a rozhodně nejskloňovanější ze všech schopností, které současná psychologie rozlišuje.
Je to vlastnost, což znamená, že je vrozená, nemůžeme tedy její míru ovlivnit, ale můžeme ji rozvíjet získáváním zkušeností a procvičováním modelových situací. Ideální je, zaměřit se na jednotlivé faktory, vybrat si ty, v nichž jsme nejslabší a pokoušet se to cíleně změnit.
Tuto inteligenci u Iveta nevidím
Hlavně se mi líbí řeči typu: "Proboha, ona nemá peníze ani na jídlo! Proč jí někdo nepomůže?"
Ať jde do práce slepice. Proč jí má někdo pomáhat. Že se na internetových diskusích nezvedá taková vlna solidarity na pomoc bezdomovců? To jsou taky opilci a nemají na jídlo. A narozdíl od Ivety nemají ani střechu nad hlavou a někdy ani na ten chlast. O plastických operacích, výletech do Itálie a jiných radovánkách nemluvě.
Líbí se mi výpověď chůvy, jak jí volala Iveta z nemocnice:
"Zavolala mi hned ten den večer ze svého mobilu a ptala se: Dani, proč jsi to udělala?"
Napadla mě odpověď: "Protože jsi mi volala, ty krávo!"
dunci, oni jí ty písničky taky skládali úplně jiní lidé. Proto já pořád tvrdím, že Iveta nikdy nebyla špičková zpěvačka. Zpívala pochopitelně celkem dobře, ale především měla krásné písničky. To z ní udělalo hvězdu. Ty jsi psala, že jsi kdysi zpívala, tak ti to vysvětlím asi tak, že když máš hudební sluch a trochu hlas, tak kdyby si někdo schopný vzal do parády tebe, napsal ti pár hitů a udělal pořádnou reklamu, mohla by jsi být hvězdou i ty. Tak to totiž chodí v pěvecké branži.
Myslím, že na rozdíl od například KG Iveta věřila tomu, co zpívá. Je ale hodně důvěřivá a zneužitelná. Proto velká zamilování, velká zklamání, a dodala bych i velké nároky....Někteří berou kompromisy a to i v lásce, ale každý to tak nechce, neumí, nemůže.
Projíždím diskusi na Blesku a není mi jasný, proč mají všichni dojem, že by měl Štaidl Ivetě pomoct a zaplatit za ní dluhy jen proto, že s ním má syna.
Kdyby Iveta byla prodavačka v samoobsluze a Štaidl řidič autobusu, rozešli by se, ona by vystřídala dalších cca partnerů a nasekala hafo dluhů, tak by taky těmto lidem přišlo logické, aby ten rozvedený (rozejitý) bývalý partner za tu rajdu ty dluhy uhradil?