Jurečka chystá změny v penzích: Jak to bude s valorizací? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jurečka chystá změny v penzích: Jak to bude s valorizací?

Zvyšování důchodů by se mohlo od příštího roku změnit. Upravit by se měla pravidla běžné i mimořádné valorizace penzí. Počítá s tím alespoň ministr práce Marian Jurečka (41, KDU-ČSL).
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

vladen
12. 02. 2023 22:11

Jít do důchodu v 68 letech je stejná genocida na lidech jako třeba válka. Kdo má poctivě odpracováno 40 let a více to nemůže vydržet. Staří lidé budou na pracovním trhu degradování. Mnozí jsou už v tomto věku i zmatení takže zdravotní sestra klidně může píchnout pacientovi jed. A odsouzena ani být nemůže, protože si svůj čin ani neuvědomí. Nemůžeme se srovnávat třeba s Francií a každý vidí, jak se lidé bouří. A to mají mnohem kratší pracovní dobu. Pokud stát nevytvoří pro starší lidi vhodné podmínky a seniorská místa, nemůže platit ani odchod do důchodu v 65 letech aniž by tito politici jednoho dne stanuli před soudním tribunálem. A smrt starších lidí na pracovišti dost může poznamenat jak mladší pracovníky tak i ty zaměstnavatele. Už dnes málokdo stojí o lidi 55+ zvláště ženy. Současným důchodcům se donekonečna nemůže jen valorizovat a přidávat na úkor další upravované generace, která má na odpočinek take nárok. Nakonec to dopadne stejně tak, že důchody budou rovnostářské jako tomu bylo dřív, protože věk odchodu do důchodu nejde prodlužovat donekonečna.

Jiří Pacák
12. 02. 2023 15:04

Okrádat důchodce a lidi na daních z nemovitostí je pro hlupáky z vlády jednodušší než přemýšlet o sníženi inflace,nad tím se musí přemýšlet

AHel
06. 02. 2023 21:13

Obávám se, že by si měl pan Jurečka dát mokrý hadr na hlavu. CHodit do důchodu v 68 letech, to 1/3 chlapů zemře v práci. Co to je za kraviny. Jak si vůbec dovolí toto říci nahlas a Pekarová to samé. Ani jeden by nechtěl být operován 68 chirurgem, jet s takhle starým řidičem v tramvaji apod. Začněte prosím myslet hlavou a přemýšlet logicky, říkáte nesmysly. Proč by paní v důchodu, která má základní vzdělání, vychovala další dva syny, kteří jsou také se základním vzdělání a na Smíchově žebrají, by měla od vlády dostáno přidat a já rok v důchodu Ph.D., která vychovala dva vysokoškoláky jako samoživitelka, která si utrhovala od pusy, tak přidáno nedostanu, protože mám větší penzi!!!!!! No ještě, abych jí neměla, ale tímto způsobem naprosto devalvujete vysokoškolské vzdělání můj přínos je proti výše jmenované paní mnohonásobný, tak ať se nůžky rozevírají a nastupující generace, ať se snaží být vzdělaná. A pokud to tak není, tak to řekněte nahlas, že vzdělání vysokoškolské je na nic a neumožňuje Vás slušněji žít, než člověk ze základním nebo SŠ vzděláním. Ono už to totiž neplatí, že? Tak zavřete VŠ, všichni do stavebníctví, protože ukrajinský obkladač koupelen bere 40 tis. čistého, což každý akademický pracovník ani nemá. Tato vláda je ostudná, falešná a asociální....co si to dovolujete selektovat nikoliv podle zásluh, ale podle toho, kdo má malou penzi, asi si vyšší nezasloužil. Hnus, hnus.

podnebny
06. 02. 2023 13:59

Jurečka a Stanjura jsou jurové, kteří více než hlavou přemýšlejí zadkem, aby si udrželi židli u koryta. Ve skutečnosti na svoje funkce nestačí. Jak lidovci, tak ODS přidali do vládního prohlášení, že zvýší důchody a sníží daně. Kdekoliv jinde v EU tam pokračuje systém dle předchozí dohody a nikdo nemá strach, že by měl zkrachovat. A deficit státního rozpočtu tam je ještě větší než u nás. To jen vláda si dělá pohodlí, aby nemusela myslet na to, kde ušetří.

hejhej
06. 02. 2023 16:06

podnebny:
Možností, ja ušetřit se naskýtá hodně, ale chce to myslet mozkem. Tito dva jmenovaní hlupáci oškubou důchodce a budou přidávat především sobě, nemakačenkům, zbytečným nezizkovkám a cizincům.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.