Pekařka Růženka z nekonečného nováckého seriálu oslavila 85 let v posteli a v úplném zapomnění. „Nikdo mi nepopřál, a dokonce se na mě vykašlala i celá Ulice,“ posteskla si deníku Aha! trpce její představitelka Zdena Hadrbolcová.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
A není problém u paní Hadrbolcové? Nikdo její přítomnost nevyhledává, i to má svůj důvod, tak ať si teď nestěžuje. Setkala jsem se s ní dvakrát v životě a ani jednou to nebylo příjemné. Takže se kolegům nedivím.
Pani Zdenka, ja Vám touto formou oneskorene blahoželám a úprimne prajem zdravie a pokoj. Vidím to vôkol. Staroba je strašná. A keď je človek sám, je ešte strašnejšia...
To je pravda. Ale kdo byl zvyklý slavit celý život, tak s tím těžko přestane ve vysokém věku. Tím spíš, když přestává být pro své okolí zajímavá a lidé si vzpomínají a dávají najevo přízeň především o narozeninách a svátcích.
Starým lidem chybí láska, přízeň, zájem, to, být potřební. Pak je vlastně život ani nebaví a rezignují na něj. Je to takové smutné čekání na smrt.
Smutné je, že si to jejich okolí neuvědomuje a na staré přátele si neudělá trochu času.