Šperky, luxusní dovolené, drahá auta! Gottova štědrost neznala mezí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šperky, luxusní dovolené, drahá auta! Gottova štědrost neznala mezí

„Zvykla si na neromantické dárky. Na obálky s penízky, jak tomu s oblibou říkala,“ napsal o osmačtyřicetileté dceři Dominice Karel Gott  (†80) v autobiografické knize Má cesta za štěstím.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

AHel
17. 05. 2022 13:19

Z jedné strany mi jí je líto. Dlouho nepřiznaná dcera, pak zjistí, že má tatínka celebritou a ten, aby si napravil reputaci a svědomí jí nevěnoval čas, jak měl ale házel po ní penězi, aby měl klid. Se nedivím, že je taková, jaká je....měla smůlu...vlastně se stala nechtěně celebritou, resp. se tak chovala, ale je nula...Smutné. Ale všude je něco, Selhala asi i máma, protože asi také natahovala ruku...

picoda
17. 05. 2022 15:50

neznalek88
17. 05. 2022 16:17

Určitě selhala i máma Tonka. Podívejte se na druhou mimomanželskou dceru Lucii, to je úplně jiná káva. Ta také od něj určitě dostávala peníze a dárky. Ale dnes normálně pracuje, má dvě děti a žije celkem v pohodě.

Dianthos
18. 05. 2022 13:55

Druhá dcera Lucie měla úplně jiné životní podmínky! Za prvé už měl Karel zkušenosti s Dominikou, tak k Lucii přistupoval jinak. Za druhé si její matka našla partnera a Lucie vyrůstala v úplné rodině. Měla otce doma a toho pravého, jako hodného strýčka s dárky.
Zatímco matka Dominiky Karla zřejmě stále milovala a tak Dominika vyrůstala s ní a s tátou v televizi a novinových článcích. Matka Dominiky jako bývalá tanečnice neměla uplatnění a dostatečné příjmy, tak je Karel finančně dotoval. Stále to bylo jistě méně, než kolik utratil za své přítelkyně a flámy.
Na Dominice se podepsal tím, že jí nenechal studovat to, co chtěla, ale vnutil jí hotelovou školu. Stejně jako Štajdl Arturovi. Ani jednomu z nich to povolání nic dobrého nepřineslo. Dominika se nedostala "z placu" a Artur se tomu vůbec nevěnuje. Žádný z nich kariéru neudělal ani jako majitel bistra...
Oba dva se na svých dětech podepsali, protože je nenechali jít jejich vlastní cestou.

-bello-
19. 05. 2022 00:14

Dianthos
-------
Dominika sotva prolezla základku.Kdyby nebylo jméno Gott na hotelovku by se nedostala!!!!A tam ona chtěla jít.
Gott byl taky jen elektrikář a že jeho otec by ho jistě protlačil na školu, kádrový profil Gott měl extra třídu! IQ nesrovnávejte s nadáním.Na školu neměl.
Ani 2 jeho mladší dcery s Ivanou na tom nejsou líp, i kdyby to noviny vykládaly jinak. Ivana jim jistě aspoň koupí maturitu.Z výběrové školy byly ale vyřazeny.Ta třetí je taky jen prodavačka po mámě, takže taky žádná velká myslitelka.prostě geny nezapřeš !
Matka Dominiky mohla jít dělat jinou profesi, tanečnicí v důchodu byla nějak brzy.

Dianthos
19. 05. 2022 02:01

Mám pocit, že tehdy chodily tanečnice do důchodu ve 35 letech. A měly tak zničené tělo, že dělat manuální práci nemohly. Vzdělání taneční jim bylo k ničemu. Jenom primabaleriny se uplatnily při výuce. Výběr možných zaměstnání byl velmi omezený.
Dominika údajně chtěla studovat japanologii. Tam by jí byl Karel zřejmě také protlačil. Ale obával se, že zůstane žít v Japonsku a že jí ten obor neuživí. Alespoň to tvrdil jeho letitý manažer. A já tomu věřím.
Jazyky jí jdou, když jich ovládá sedm.
Možná by byla mnohem šťastnější, možná by byla závislá na čaji a ne alkoholu.

jity
18. 05. 2022 10:05

Ona je jediná o koho se otec nestaral? Podle Dariny dostávala dárky a navštěvoval ji. Já jsem neměla ano to a přesto jsem se uměla o sebe postarat a nečekala jsem na nějaké milodary. Zkrátka Dominika se nepovedla a neni to vina Gottovo.

Dianthos
18. 05. 2022 13:59

Samozřejmě, že je to Gottova vina. Má jeho bohémské geny, je celá po něm, kromě pěveckého talentu. A jeho "nevýchova" dílo dokončila.
Dominika je v jádru hodná holka, dobrosrdečná stejně jako její otec. Jenom nemá svou profesi, která by jí dávala pevnou půdu pod nohama. Nejprve závislá na svém otci, pak na manželovi. A na podřadné práci v restauracích, kterou teď, ve svém věku, už těžko shání a zvládá.

AliAlice
19. 05. 2022 15:38

Dianthos...no že Dominika teď ve svém věku, svoji vizáží a její nechutí cokoliv dělat těžko zavadí o práci,kterou by chtěla dělat...její vidina že si ještě vydupá nějaké dědictví je mizivá...bude muset plkat pořád dokola do bulváru,aby měla na chlast !

dzambulka007
17. 06. 2022 17:50

Ano, je cela po nem. Hlavne v pracovitosti, sectelosti, disciplinovanosti, pravdomluvnosti... no proste cely tatka!

-bello-
19. 05. 2022 00:24

jity
----
To nebyly milodary, ale "odpustky"
Návštěvy otce asi tak časté, jak je Mikuláš a vánoce je styl : hlavně mě nezatěžujte dohledem nad holkou a její výchovou.Mám svůj vlastní život.
( I když popravdě, s tanečnicí Zápalovou by stejně Gott nehnul ).

jity
19. 05. 2022 09:24

bello já vás s ničím nezatěžuji. Ten příspěvek se zrovna vás netýkal. Jen jsem napsala svůj názor. Také jsem vyrůstala bez otce a také všechno odkázal jeho druhé dceři z druhého manželství. Nikdy jsem žádný dárek nedostala a přesto by mi nenapadlo, že jsem měla na něco nárok. Majetku nabyl se svojí druhou ženou, tak jaký nárok bych měla mít já. Nikdy jsem od něj nic nepotřebovala měla jsem prarodiče a matku. Tak co sem pořád někdo motá, jaká byla Dominika chudinka. Je to líná vypitá žena, bohužel. Jaký nárok a proč by měla mít na dědictví. Za života Gotta se snad domluvili tak co jim bude pořád někdo kecat do peněz, které se ho netýkají.

-bello-
19. 05. 2022 12:20

Dianthos
-------
ježí­šikris­te!Ne­věřte tomu co říkal Gott, nebo Dominika.
Ta opravdu sotva prolezla hotelovku.Můžete mi říct, jak by se v té době ona dostala na Filosofickou fakultu?
Pro matku ex-tanečnici nebyl výběr nijak omezený tak, že musela být doma. Pokud měla konzervatoř, měla maturitu, v každé kanceláři by jí práci naučili, pokud ne, mohla jít někam do podatelny, nebo prodávat lístky do bio , výběr byl, ne že ne! Práce bylo dost.Kdo pracovat chtěl, pracoval.Důchod a výživné jí vyhovovaly.

-bello-
19. 05. 2022 12:23

jity
----
já Vás taky ničím nezatěžuji.
Vy komentujete také jiné příspěvky , činím tak i já, tedy komentuji Váš taky.

dzambulka007
17. 06. 2022 17:53

V tomhle se musim Gotta zastat, vzdyt byl v Nemecku casteji nez v Cesku a kdyz uz tu byl, tak mel koncerty po cele republice, takze kdy ji mel vychovavat? Co vsechny ty deti rozvedenych rodice, ktere v te dobe vidali otce take velmi sporadicky? Umelcum casto vychovava deti partner nebo jsou u prarodicu.

borka30
17. 05. 2022 12:22

A teď jí to schází. Na hrob nemá čas zajít, pouze dál jenom pochtívá. Je to špatná žena, zvyklá pouze na její luxus a chlast.

AliAlice
17. 05. 2022 15:29

Tato lenošná baba byla zatím celý svůj dosavadní život zvyklá nastrkovat ruku...a dávej peníze...proto taky s tím svým exotem všechno prošustrovali,a teď když je kohoutek s prachama zavřený,tak se chce soudit o dědictví ?? Z jakého důvodu ?? Musela by udat důvod,a to je chlast na který teď nemá.A tady ty placený kecy do bulváru ji na tu její spotřebu asi nestačí...

-bello-
19. 05. 2022 00:27

borka30
---------
bóže, tak ještě i hrob se tady vytáhne!
Chodí na hrob svému otci Ivana Gottová? Ta mu nejela ani na pohřeb!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.