Jméno Karel Gott (†80) je v poslední době skloňováno čím dál častěji. Tentokrát ovšem není prostředkem k upoutání mediální pozornosti, kterou mermomocí vyžaduje jeho tchán Timo Tolkki (55), nýbrž figuruje v ne příliš lichotivých vzpomínkách zpěváka Dalibora Jandy (68).Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Podle mne jen Dalibor Janda nevydýchal, že nebyl tak populární jako Karel Gott. Proč to neřekl za jeho života, ubožák. Jandu jsem nikdy nemusela, ale tímto už vůbec ne. Vzpomínám na byť jediné osobní setkání s Karlem Gottem mimo koncertní sál. Pohodový a velmi slušný člověk, ani chvilka zdání, že by se choval jako VIP. Takto si ho budu pamatovat a hlavně jeho písničky.
illenne, jste fanynka Gotta, ok neberu vám to. Janda tyhle věci říkal v rozhovorech ještě za života Gotta, není to nic nového. Setkat se s někým po koncertě jak píšete, není žádný ukazatel jaký ten člověk je. Nebudu vám brát iluze o Gottovi.
leros Omyl, já jsem se s Karlem Gottem nesetkala ani po koncertě, ale naopak zcela mimo, kde bych nejspíše ani nečekala, že se s ním setkám. Vidíte a i přesto mi těch pár minut stačilo k tomu, abych poznala, že je slušný, inteligentní a rozhodně jsem neměla pocit, že si hraje na někoho lepšího.
Ale no tak illenne, Dalibor není žádný ubožák. Řekl pravdu a není sám, kdo to tvrdí. Karel byl super zpěvák, o tom není pochyb, ale měl své mouchy. Trucoval a hrál si s pinďourem na veřejnosti. Jinak byl fajn a galantní.
No každý soudný člověk už dááávno ví, že slavíci nebyli nijak spravedlivé!! Nestrním ani jednomu, ale proč by nemohl někdo vyjádřit svůj názor o někom?? Vy všichni, kdo tu Jandu kritizujete, víte snad jaký Gott byl?? Jo jasně byl oblíbenej, ale bví někdo z vás jaký byl člověk?? Znáte ho všichni jen z doslechu, z drbů v bulváru a že tu někdo tvrdí, že byl dobrý člověk a férovej?? Nikdo z vás ho neznal osobně, takže o něm víte houby, jen hltáte bulvár a pak hurá do diskuzí a špinit co se dá. Janda si může dovolit svůj názor, protože se s ním setkal určitě několikrát a neříká něco, co si přečetl v bulváru. A prosím, nepište mi, že se Jandy zastávám, to fakt ne, ale on na rozdíl od vás se s ním setkal, takže ví jakej byl.
Ano, pořád donekonečna totéž opakuje. Měl pěkné písničky, byl úspěšný, ačkoli to není jeho přirozený hlas, jen do něj stylizuje. JE TO ALE VELMI NEFÉR CHLAP, když tohle říká. Neboť jaksi zapomíná vždy říci, že Gott při vyhlašování ZS za rok 1984, kdy dostal 20., prohlásil, že ze soutěže odstupuje a nechá prostor mladším zpěvákům. Teprve poté se stal ZS Nagy a D. Janda. Určitě by Gott nikdy nebyl třetí nebo čtvrtý, jako tehdy. Klade se neprávem na roveň Žbirku, ten však zvítězil za jiné situace.
defakto - Souhlas Dalibor Janda a jeho averze na Gotta je známá..... - ale ať se mu to líbí nebo ne, nikdy Gottovi nesahal ani po kotníky. Fanynkou Gotta jsem nikdy nebyla, ale Dalibor Janda s tou jeho zpívající dcerou jsou nic
A kolik let ten Gottův "tchán" Timo Tolkki má dnes? Sto nebo víc? Pletete si dojmy s pojmy, pokud myslíte toho nechutného příživu po boku Dominky téhož ražení Tolkkiho, tak to je zeť!
Tentokrát ovšem není prostředkem k upoutání mediální pozornosti, kterou mermomocí vyžaduje jeho tchán Timo Tolkki (55), nýbrž figuruje v ne příliš lichotivých vzpomínkách zpěváka Dalibora Jandy (68).
Dalibor Janda má zajímavý hlas, také si někdy ráda poslechnu některé jeho písničky. V 80. letech byl opravdu populární, spolužačky na ZŠ ho zbožňovaly. Gott je jen jeden, ať se to někomu líbí nebo ne. Nejsem jeho fanynka, ale uznávám ho jako zpěváka, který dokázal ve svém oboru něco, co už asi nikdo nedokáže. Kariéře obětoval naprosto vše, některé jeho počiny ho samotného mrzely, ale s tím už se dnes nedá nic dělat. Nechte už ho v klidu odpočívat.