Marilyn Monroe na prodej: Kupte si její šaty... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Marilyn Monroe na prodej: Kupte si její šaty...

Marilyn Monroe byla největším sexsymbolem Ameriky 60. let.
Marilyn Monroe byla největším sexsymbolem Ameriky 60. let. (Profimedia.cz)

Proslula jako milenka amerického prezidenta Kennedyho, především ale byla hereckou sexy ikonou, na kterou svět asi nikdy nezapomene. I víc než půlstoletí po své smrti Marilyn Monroe (†36) bude vzrušovat a svádět.

Ano, movití a zapálení sběratelé v příštím týdnu provětrají konta na aukci v Beverly Hills, horečka dostoupí vrcholu, až se začne licitovat o kostýmní skici k filmům božské Marilyn. Draží se návrhy šatů z dílny předního filmového a divadelního návrháře Williama Travilly (†70) a jde o skutečné rarity!


Například vyvolávací cena náčrtku plizovaných »koktejlek« ze slavné scény filmu Slaměný vdovec (1955), kdy Marilyn Monroe stojí nad ventilací metra a poryv vzduchu od projíždějícího vlaku s jejími šatičkami rozehraje okouzlující divadlo, je stanovena na 200 tisíc korun.
Kostýmní designér Travilla, který podlehl v roce 1990 rakovině, navrhoval šaty pro osm filmů božské Marilyn. Skici pocházejí z jeho pozůstalosti a všechny jsou opatřeny podpisem a originálními poznámkami. Existuje na 400 takových náčrtků a studií, ale do dražby jsou jen čtyři vzácné kousky.
Počítá se, že za ně sběratelé zaplatí v součtu přes milion korun.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.