Tak tohle moderátor od televize nečekal: Voříška vyhnali k rozvodněné Vltavě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tak tohle moderátor od televize nečekal: Voříška vyhnali k rozvodněné Vltavě!

Karel Voříšek musí z teplého studia ke studené Vltavě.
Karel Voříšek musí z teplého studia ke studené Vltavě. (Koláž Ahaonline.cz)

Není to tak dlouho, co se Karel Voříšek (49) vrátil na televizní obrazovku a hned přišla studená sprcha. Doslova! Dnešní zprávy musel moderovat u rozvodněné Vltavy.

Pravdou je, že ve studiu by na tom Voříšek možná nebyl o mnoho bezpečněji, protože televize Prima sídlí na pražské Palmovce, kterou Vltava také ohrožuje a kde je od neděle dokonce uzavřená i stanice metra. Šéfka zpravodajství Jitka Obzinová si ale nejspíš přeje, aby moderátoři hlavní zpravodajské relace byli co nejblíže dění, takže jak Karel Voříšek, tak Klára Doležalová (39) šli do terénu, a to přímo k Vltavě, která i během odpoledne rychle stoupala a nutila k evakuaci stále více obyvatel metropole.

Vše prý proto, aby moderátoři mimořádných povodňových zpráv byli v centru dění a připraveni hovořit se záchranáři i lidmi odpovědnými za bezpečnost a odklízení následků povodní. Otázkou je, jestli to nešlo ze strany televize poněkud zbytečný hazard, navíc v době, kdy Praha zápasí s povodňovými turisty, kteří záchranářům ztěžují práci a policie se snaží nábřeží naopak vyklidit. Nutno dodat, že z místa tragédie ale své Události moderovala také Česká televize, která měla stejný nápad jako Prima.

Někteří lidé ale zprávu o moderování v těsné blízkosti povodně viděli docela jinak. „Pohled na moderátora Voříška odnášeného přílivovou vlnou a následné chytání někde u Hamburku, se myslím směle vyrovná Gastonovu příběhu,“ napsal například jeden ze serveru sledující televizní mediální scénu.



Autor:  ph

Přečtěte si
janyna
4. 6. 2013 • 11:43

No, ale byl z toho vykulenej a trochu se zabreptával.

majojo
3. 6. 2013 • 20:46

A jako co? To si te švihák nedokáže ohrnout nohavice, případně obout holínky?

tenerife
3. 6. 2013 • 19:04

Teď se na Karla a Kláru dívám, jsou profíci,takže žádná křeč.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.