Poslední natáčení seriálu Vyprávěj: Svatopluk Skopal skončil o holi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslední natáčení seriálu Vyprávěj: Svatopluk Skopal skončil o holi!

Svatopluk Skopal a Veronika Freimanová díky maskérům opravdu zestárli.
Svatopluk Skopal a Veronika Freimanová díky maskérům opravdu zestárli. (David Malik / Blesk)

Zahrál si pilíř seriálové rodiny Dvořákových z Vyprávěj Pepu. Svatopluk Skopal (61) začal jako manžel a otec, střihl si i jednu velkou nevěru a pak skončil jako dědeček. Dokonce o holi.

V seriálech si Skopala diváci moc neužijí. Vybírá si. Do Vyprávěj dostal herce producent Filip Bobiňski hlavně proto, že mu dal přečíst dopředu hned několik dílů scénáře. Rychlovky, kdy se píše scénář za pochodu, prý bytostně nesnáší. A ještě jedna věc Skopalovi náramně hrála do noty. Seriálový Pepa Dvořák se narodil v roce 1919 přesně jako hercův otec Svatopluk (†81), známý divadelní režisér. „Při natáčení jsem přemýšlel, jak by se táta v některých situacích zachoval,“ přiznal herec.

Nechtěl stárnout

Zatímco od roku 2008, kdy natáčení úspěšného Vyprávěj začalo, se herec ve skutečnosti skoro nezměnil, maskéři s ním měli plné ruce práce. Museli se Skopalem absolvovat padesát let seriálového života. A on jim ne a ne zestárnout. Pořád vypadá o patnáct let mladší. Až vousy a hůl z něj nakonec udělaly dědka a na poslední klapce konečně vypadal jako důchodce.

Kolaps v divadle

Za 5 let natáčení jednou i nezdolný Skopal přece jen všechny pěkně vyděsil. V dubnu 2010 zkolaboval po představení ve Vinohradském divadle. Lékaři v nemocnici zjistili, že má těžký oboustranný zápal plic. Bylo z toho několik týdnů léčení. Lékaři si tentokrát skutečně dupli a nechtěli Skopala vidět při žádné práci. Muselo se šachovat s natáčecími dny. Všichni se modlili za jeho zdraví.

Diváci: vrať se

Když Pepa Dvořák opustil svou seriálovou manželku v podání Veroniky Freimanové (57), užil si Skopal svoje. Diváci ho zastavovali na chodníku. „Přemlouvali mě, abych se vrátil. To jsem si uvědomil, jak je Vyprávěj sledované,“ prozradil Skopal. Jeho Pepa Dvořák se možná k divákům ještě vrátí. Tvůrci nevylučují, že ještě natočí film.



Přečtěte si
pikanteria
15. 5. 2013 • 20:20

Za to Evinka 1111 je na howno. Krawa jedna bl ba

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.