Daviscupová noc plná štěstí: Oslavy skončily až nad ránem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Daviscupová noc plná štěstí: Oslavy skončily až nad ránem!

Šampáňo Berdychovi chutná. Štěpánek se už nemůže dočkat, až se napije.
Šampáňo Berdychovi chutná. Štěpánek se už nemůže dočkat, až se napije. (Foto Blesk – Ladislav Křivan a Martin Sekanina, Česká sportovní – Pavel Lebeda)
Historický úspěch se musel pořádně oslavit. A český daviscupový tým za to vzal vskutku pořádně! Mejdan začal o nedělní půlnoci a končilo se až s ranním rozbřeskem. Co bylo hitem? Přece pití šampaňského z vítězné »salátové mísy«!

Ztratili pojem o čase, tak je historický triumf pohltil. „Chvilkami jsem vůbec nevěděl, co se děje. Pořád mi to nedochází,“ smál se včera před polednem Tomáš Berdych. „Od posledního míčku se událo tolik věcí, že mi to všechno splývá. Ale je to něco magického!“ přidal Radek Štěpánek.

Před půlnocí dorazili na oficiální banket do Obecního domu, kde se ládovali pečeným filetem z mořského vlka, pak následoval hromadný přesun do Tretter’s baru. A tam se to rozjelo! Tanec, zpěv, šampaňské, rum Zacapa, gin s tonikem, doutníky... Útratu bezmála 200 tisíc Kč platil šéf České sportovní Miroslav Černošek. „To je přece úplná maličkost. Vždyť kluci mi splnili můj sen,“ pravil dojatý manažer.

Před pátou ranní se společnost začala rozpouštět, první šli na kutě oba singlisté se svými drahými polovičkami. „Do postele jsem se dostal v pět, jsem úplně zničenej. Bolí mě snad i nehty,“ zubil se Štěpánek. Z nedalekého baru přišli nad ránem popřát i zmožení Španělé. „Těch už jsem se nedožil,“ řekl Berdych.
Před polednem už se tým fotil u Vltavy s Hradčany za zády. „Nespal jsem ani minutu,“ hlásil kapitán Navrátil. „Já chvilku jo, jsem v pohodě. Byli i horší účastníci týmu,“ smál se Berdych zničenému Minářovi.

Kdepak, tohle byl neopakovatelný zážitek. Anebo snad za rok zase?!

Hazardér Minář

Během divoké jízdy autem z banketu do baru hazardoval rozjařený náhradník Ivo Minář (28) se životem! Vysoukal se z okýnka sponzorského bavoráku a zahrál si na kaskadéra. Jeho úlet naštěstí tragédií neskončil...

Boží mlýny, Kaderko

Jásající hala v jeden okamžik propukla v ohlušující pískot. To když spíkr představil bosse tenisového svazu Kaderku – neoblíbeného muže, kvůli němuž třeba Štěpánek bojkotoval tři roky Davis Cup. „Boží mlýny melou pomalu a spravedlivě,“ prohlásil Štěpánek.

Hurá do teplíčka...

Už včera odpoledne nasedli do letadla a na dva týdny vyrazili za exotikou. „Jedu si prohřát klouby do teplíčka. Potřebuju vypnout, odpojit se od světa. Jsem vysátý jako citron,“ hlásil Štěpánek, jenž k zavazadlům samozřejmě přibalil i manželku Nicole. Ani Berdych nezapomněl doma svoji Ester. „Dám nohy nahoru a budu nabírat síly,“ usmíval se. Oba jsou pomlácení, zničení z tenisu i oslav. „Ale ta pravá únava na mě padne tak za dva dny,“ měl jasno »Štěpec«.

235, číslo dne!

Tolik textových zpráv měl na mobilu hrdina Štěpánek po svém velkolepém vítězství. „A nejvíc mě potěšila ta od trenéra Petra Kordy. Přiznal se, že byl dojatý.“

Dá mu Nicole dítě?

Už dva a půl roku je ženatý s bývalou tenistkou Nicole Vaidišovou a Radek Štěpánek už se nemůže dočkat potomka. „Samozřejmě bych moc rád měl rodinu, moc se na to těším. Ale nevím, kdy to bude. Žádný plán nemáme,“ prozradil.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.