Bára Basiková: Plánovala jsem sebevraždu! Může za to matka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bára Basiková: Plánovala jsem sebevraždu! Může za to matka!

Bára Basiková
Bára Basiková (Profimedia.cz)

Život zpěvačky Báry Basikové (49) je ovlivněn špatným vztahem s její matkou, která zpěvačce od dětství srážela sebevědomí. Její deprese vyústila až do fáze, při níž pomýšlela na sebevraždu.
      

Už v dětství Bára snila o kariéře zpěvačky, matka však neměla pro její nadání pochopení. „Pro ni to bylo naprosto směšný, že malá holka chce být zpěvačkou. Říkala mi: Nech toho krákorání a jdi dělat něco pořádného,“ řekla zpěvačka magazínu Ona Dnes.

Navzdory špatnému rodinnému zázemí se ve 12 letech objevila v pořadu Zpívá celá rodina. Na pódiu ji tehdy doprovodila i matka, i když se musela předem posilnit alkoholem. Už tehdy ale Bára trpěla komplexem méněcennosti: „Byla jsem uzlíček neštěstí a pytel mindráků! Byla jsem brejlatá, šíleně jsem si kousala nehty a měla jsem deprese, akorát jsem to neuměla pojmenovat.“

Za traumaty stála zpěvaččina matka, která se netajila tím, že by bez dítěte byla šťastnější. „Máma mě měla v osmnácti a asi mě brala jako přítěž. Taky mi ve slabých chvilkách řekla, že mě nechtěla. Ale už jsem se smířila s tím, že si to s sebou táhnu celej život,“ odhalila Basiková své rodinné tajemství. Z matky měla celé dětství strach a bála se vracet domů se špatnou známkou, protože jí hrozil výprask.

Z Báry tak vyrostl labilní pesimista s depresivními náladami. Po druhém rozvodu zažívala nejhorší období a nad vodou ji držela jen povinnost postarat se o své děti. „Myslím, že kdybych je neměla, tak bych tady už nebyla. Manželkou můžete být jen na nějakou dobu, ale mámou jste navždycky,“ dodala Basiková, která pomýšlela i na sebevraždu.



Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.