Smutná rozlučka se skladatelem Karlem Marešem: Na pohřeb nikdo nepřijel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smutná rozlučka se skladatelem Karlem Marešem: Na pohřeb nikdo nepřijel...

Věnce k rakvi položili jen ti nejbližší.
Věnce k rakvi položili jen ti nejbližší. (pro Aha! – Pavel Machan, ara)

Autor nezapomenutelných písní Tam za vodou v rákosí či Hvězda na vrbě a režisér divadla Semafor Karel Mareš (†84) se musel otáčet v rakvi! Takhle si poslední rozloučení určitě nepředstavoval.

Na jeho pohřeb nepřijel ani jeden ze zpěváků, pro které stvořil několik úspěšných hitů. Za vše prý může rozhodnutí jeho manželky Jarmily, která chtěla mít pohřeb v dalekém Turnově!

„Já bych strašně ráda dorazila, ale nemám auto a neměla jsem se tam jak dostat. Hrozně mě mrzí, že vdova nám neumožnila rozloučení v Praze, jak to bylo třeba u Petra Muka. Ten měl pohřeb mimo Prahu, ale kolegové se s ním mohli rozloučit v pražském Divadle Broadway,“ rozčilovala se zpěvačka Yvonne Přenosilová (64), kterou Mareš pro hudební scénu objevil.

A ve výčitkách nezůstala sama. „Jelikož jsem chytila nějakou virózu, tak jsem nemohla dorazit, Turnov je pro mě opravdu daleko a já musím ležet v posteli a léčit se,“ přidala se další umělkyně Eva Pilarová (72), pro kterou měl dokonce Mareš napsat ještě jednu píseň, ale bohužel to již nestihl. Ani kamarádi Karel Gott (72) či Jiří Suchý (80) nedorazili, a to kvůli pracovním povinnostem.

S geniálním skladatelem se přišla rozloučit vdova se synem Karlem (25), který se vydal v tátových šlépějích a zkouší štěstí v psaní písní.

Celkem se pohřbu zúčastnilo jen na čtyři desítky Marešových kamarádů. Na poslední cestě ho doprovázely jeho legendární písně…

Autor:  šal

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.