Účet za Bartoškovy večírkové Vary: »Propařilo« se 135 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Účet za Bartoškovy večírkové Vary: »Propařilo« se 135 milionů!

Jiří Bartoška zaplatil za obrovský karlovarský filmový mejdan 135 milionů.
Jiří Bartoška zaplatil za obrovský karlovarský filmový mejdan 135 milionů. (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

Mejdany skončily a zahraniční celebrity i »baťůžkáři« se vrátili domů. Filmové Vary zase na rok usnou, účet za ně by ale každého řadového smrtelníka budil hrůzou. Vždyť každý rok se tu »propaří« zhruba 135 milionů korun!

Už několik let je rozpočet mezinárodního filmového festivalu neměnný – prezident Jiří Bartoška (64) jej drží na 135 milionech korun. „Z toho stát přispívá 30 miliony, Karlovy Vary osmi miliony a kraj třemi miliony korun, zbytek jsou peníze sponzorů,“ udává Bartoška. Nejváženějším sponzorem je energetický gigant ČEZ, který dle našich informací dotuje festival 50 miliony korun.

Co stojí nejvíc? Vedle večírků a akcí účast zahraničních hvězd! Ty si sice přebírají čestné ceny, ale zadarmo by si pro ně nepřijely. „Přijedou si sem pro Křišťálový glóbus, ale není to zadarmo. Všem zahraničním celebritám se za jejich návštěvu platí nemalý honorář,“  prozradil dobře informovaný zdroj z produkce s tím, že se sice najdou výjimky, ale je jich málo.

„Největší výdaje máme na dopravu, letenky a další věci s tím spojené. Netýká se to jen VIP zahraničních hostů, ale i všech delegací, porotců a filmových producentů. Tato položka spolkne okolo 40 procent rozpočtu,“ přiznala Uljana Donátová, tisková manažerka festivalu.

Jedna z hvězd – americký herec David Morse – třeba absolvovala cestu do Varů a zpět hned dvakrát. „Když porota rozhodla o tom, že dostane cenu, pan Morse po sedmi hodinách, které strávil doma ve Filadelfii, nasedl opět do letadla a vrátil se do Varů,“ dodala Donátová.



Přečtěte si
illis
31. 7. 2011 • 20:14

ty skutečné, ale i ty, co si na ně jen hrají, mohly platit každý sám. Já když jdu na kávu s kanmarádkou do kavárny, tak se také neobracím na sponzory. To věřím, že se na rauty všichni třesou, hlavně, když je to zadarmo. ČEZ by mohl sponzorské dary dávat spíše nemocnicím a ne na hýření a opíjení všem, kteří se chtějí zviditelnit a těm, kteří nemají s filmem vůbec nic společného, ale přesto se každý rok cpou hlavně před objektivy fotoaparátů v různých pózách .

vlaku
13. 7. 2011 • 00:28

ochlastů. Před několika lety chodili vybírat po představeních do čepice nějaký groš, aby neumřeli hladem. Dnes jsou to prý VIP osobnosti. Je to banda opilců, samá nevěra, každý s každým. Většina národa nemá pořádně co do úst a tito tady propíjí a prožírají miliony. Nakopat je všechny do ***. a vyslat makat.Oni hajzlíci věděly proč se angažovat v OF a na náměstí povzbuzovat lid a zneužívat svoji popularitu ve prospěch politiky.Dala by se ta revoluce z jejich strany nazvat SAMI SOBĚ !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.