Ivan Mládek: Zazpívá »Jožina« v Rusku za 5000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ivan Mládek: Zazpívá »Jožina« v Rusku za 5000 Kč!

Fotografie
Fotografie (internal)

Hudebník Ivan Mládek (69) po několika letech dostal vytoužené vízum do Ruska a může konečně vystoupit před svými »východními« fanoušky, u kterých se těší velké oblibě.

Ale žádný milionový honorář neuvidí, dostanou pouhých 200 eur! „Bereme to jako výlet, taková brigáda. Jinak v Čechách si vyděláváme mnohem víc,“ prozradil zpěvák.

V nemilost ruských úřadů se dostal celý Banjo Band jak slepý k houslím. Skupina Murzylka Internaciol si totiž poupravila »Jožina« a nazpívala s použitím obrázků skupiny zesměšňující slogan »Putin z bažin«, což se nesetkalo se zrovna příznivou odezvou.

Dnes je ale vše jinak a vízum je zařízené. A tak 17. března vystoupí pro ruské pohlaváry a další den pro Čechy žijící v Rusku. „Moc se těšíme, hlavně na to, až budeme všem vyprávět o tom, jaké to tam bylo. Tak doufám, že nenastanou žádné komplikace,“ prozradil deníku Aha! Mládek.

Ten vyráží již čtyři dny před koncertem, jelikož pojede vlakem, létání se bojí. „Už mám koupené jízdenky. Letadla v oblibě nemám, protože jsem v mládí zažil technickou závadu při přistávání a ta panika ve mně zůstala,“ řekl zpěvák, který je na Východě velice oblíben, ale z hraných písní neviděl dodnes ani korunu!

„Dnes to neuhlídáte, lidé si raději písničky stáhnou z internetu, než by si koupili CD. Žádné tantiémy z Ruska bohužel nedostávám. Ani radši nechci vědět, kolik peněz by to bylo,“ prozradil Mládek.

Dokonce i přiznal, že o hvězdném honoráři za vystoupení v Rusku nemůže být ani řeč. Hudebník obdrží zhruba 5000 korun. „Každý dostaneme jen dvě stě eur, která tam rovnou utratíme, ale o peníze nám v tomto případě nejde,“ dodal Ivan Mládek.

Chystá Nohu 22

Zpěvák Ivan Mládek připravuje pro TV Barrandov nový projekt. Sitcom s názvem Noha 22 začíná natáčet už zítra. „Je to sitcom z nemocničního prostředí o doktorovi, který amputuje lidem nohy,“ tvrdí známý hudebník, který doposud připravoval úspěšný seriál Cyranův ostrov. Noha 22 se na TV Barrandov začne vysílat od června.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.