Jitce Obzinové se ztratil poník: Za 2,5 dne ušel 25 kilometrů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jitce Obzinové se ztratil poník: Za 2,5 dne ušel 25 kilometrů

Jitka Obzinová
Jitka Obzinová (pro Aha! – Dana Soudková)

Šéfka zpravodajství TV Prima a bývalá moderátorka Televizních novin na Nově Jitka Obzinová prožila dlouhých 60 hodin strachu.

Z jihočeského ranče u Bavorova na Strakonicku se jí ztratila klisnička poníka Mona Lisa, která má v červenci porodit hříbátko.

Obzinová má na ranči ustájeny dva koně – českého teplokrevníka Ilamona a arabského ryzáka Vica. V pátek si do stájí přivezla nový přírůstek, osmiletou, metr vysokou klisničku poníka Monu Lisu. Stádo ji přijalo a chovatelé si říkali, že všechno proběhlo na výbornou. V noci se jí ale zřejmě začalo stýskat po domovské stáji, a tak prorazila ohradník a utekla.

Chovatelé okamžitě zahájili pátrací akci. „V přírodě by si pár měsíců před porodem mohla ublížit. Paní Obzinová byla velmi smutná, denně volala a ptala se, jestli už se našla, nebo jestli ji aspoň někdo neviděl,“ říká majitelka ranče Zlatuše Pištěková.

Po 2,5 dnech toulání se naštěstí Mona Lisa našla. „Přivezli jsme ji na ranč z Prahy a ona se rozhodla vrátit. Vyrazila na sever,“ popisovala včera už s úsměvem Jitka Obzinová. Poníci mají velmi dobrý instinkt, a tak nastávající maminka šla, jak se říká, najisto. „Ušla 25 kilometrů. Není plachá a má ráda lidi, došla až na zahradu k nějakým lidem, kde ji holčička zavřela. Je v pořádku, zdravá,“ dodala šťastná Obzinová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.