Švédský herec uhořel. Hledají ho v popelu domu… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Švédský herec uhořel. Hledají ho v popelu domu…

Fotografie
Fotografie (internal)

Zatímco v českých kinech běží několik filmů, ve kterých hraje, ve Švédsku mu připravují pohřeb. Nejdřív jej však musí vyhrabat z trosek jeho domu.

Diváci Pera Oscarssona (†83) mohou vidět v trilogii Milénium, kterou mají v této době v programech česká kina. Herec hrál např. ve filmu Dívka, která si hrála s ohněm. Oheň se mu stal osudným.

V pátek několik hasičských vozů přijelo uhasit požár domu stojícím na samotě nedaleko městečka Skara. Plameny jej úplně zničily. Posléze se zjistilo, že patří hercově rodině. A ta v něm měla slavit i Vánoce.

Nic není ještě oficiálně potvrzené, ale všem je jasné, kde skončila životní pouť populárního umělce. V troskách byly nalezeny lidské pozůstatky, ale ještě nebyly identifikovány. Stejně jako Oscarsson zřejmě tedy skončila i jeho o šestnáct let mladší žena.

Pozůstatky těl byly už v troskách objeveny, pátrání po případných dalších pozůstatcích pokračuje. Zatím není známa ani příčina požáru.

Oscarsson získal v roce 1966 cenu pro nejlepšího herce na filmovém festivalu v Cannes za výkon ve filmu Hlad, natočeném podle známého románu Knuta Hamsuna. Před kamerou se objevil už ve svých 17 letech.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.