»Rumcajs« Schmitzer šel za kráskami | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»Rumcajs« Schmitzer šel za kráskami

Jiří Schmitzer, vousem obrostlý, trochu připomínal legendárníholoupežníka Rumcajse.
Jiří Schmitzer, vousem obrostlý, trochu připomínal legendárníholoupežníka Rumcajse. (Aha!: Petr NOVOTNÝ)

PRAHA – Dlouho očekávaný film Jana Hřebejka Kráska v nesnázích se včera konečně dostal do českých kin. Již v pondělí se ale konala na pražském Smíchově slavnostní premiéra za účasti herců. Všichni byli zvědaví, jestli film sklidí stejné ovace jako na karlovarském festivalu, kde získal zvláštní ocenění poroty.

Neoholený Jiří »Rumcajs« Schmitzer (56) věřil, že jeho Kráska v nesnázích před publikem obstojí.

Přestože bylo pro návštěvníky slavnostní premiéry připraveno občerstvení pod širým nebem, všichni odtáhli pohárky s vínem od úst, když po červeném koberci přicházela kráska v nesnázi Aňa Geislerová (30). Od svého filmového označení však byla na míle daleko – přišla ve šťastném objetí svého partnera Zdeňka Janáčka.

Jejího hereckého kolegu Josefa Abraháma zase »přivedla« manželka Libuše Šafránková, naopak Schmitzer přišel sám. Krátký proslov Jana Hřebejka, a šlo se do kina. Po skončení slavnostní projekce zazněl v sále bouřlivý potlesk. Film slavil na plátně úspěch. Následná venkovní párty však byla decentnější, a tak pozornost vzbudila jenom křiklavě zelená bagančata Pavla Lišky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.