Bývalá hlasatelka ČT Iveta Kováčová dnes online: Romština je krásně primitivní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bývalá hlasatelka ČT Iveta Kováčová dnes online: Romština je krásně primitivní!

Fotografie
Fotografie (internal)

Bývalá televizní hlasatelka Iveta Kováčová (47) nedávno pokřtila nové album své skupiny Triny. Přestože má v repertoáru čistě cikánské písně, je to ze tří půvabných dam pouze Iveta, kdo má romské kořeny.

..

Romské písně a hudební umění je fenomén, který si získává stále větší popularitu. Svědčí o tom i úspěchy romského tria Sabrosa, nebo saxofonisty Patrika Žigy a dalších soutěžících v talentových show, které ovládly tento podzim obrazovky českých komerčních televizí.

A právě v romštině jsou všechny písně z nového alba Ivety Kováčové, jíž veřejnost zná především z obrazovky České televize, kde působila jako hlasatelka.

„Jazyk je nádherně jednoduchý - primitivní, pro odrodilce nepřesný, neuchopitelný. Pro toho, kdo ale v téhle komunitě vyrostl, jsou slova znějící v romštině samotnou inspirací – hudbou,“ vysvětluje, proč jsou skladby na desce právě v tomto jazyce.

Pokud vás zajímá, o čem její písničky jsou, jak se jí žije jak se co řekne v romštině nebo něco docela jiného, ptejte se! Iveta bude už dnes od 14 hodin odpovídat online.

ČTĚTE TAKÉ

Kam zmizeli hlasatelé? Co dělají DNES...

Bývalá hlasatelka Martina Vrbová: Žiju teď díky popelnicím!

Petr Lesák: Hlasatelé se vrátí!

Alexander Hemala - Tančit bude navzdory infarktu!

Alexander Hemala skončil ve StarDance: Proč jsem neplakal...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.