Princ William a Kate Middleton - Královské zásnuby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Princ William a Kate Middleton - Královské zásnuby!

Kate má na ruce zásnubní prsten, který patřil princově zesnulé matce.
Kate má na ruce zásnubní prsten, který patřil princově zesnulé matce. (EPA)

Přítelkyni britského prince Williama (28) se říkalo Waity Katie (tedy Čekající Katka). Teď je ale čekání u konce! Princ William (28) konečně oznámil, že požádal Kate Middleton (28) o ruku. Po sedmi letech známosti se tak celá Británie chystá na svatbu budoucího krále, která by se měla uskutečnit na jaře či v létě příštího roku. Spekuluje se o 29. červenci. To uplyne přesně 30 let od doby, kdy se brali Williamovi rodiče princ Charles a princezna Diana.

William a Kate sice zásnuby oficiálně oznámili v televizním rozhovoru tento týden v úterý, nicméně zasnoubeni jsou již od října. Svému otci i babičce – princi Charlesovi a královně Alžbětě II. (84) – to William prozradil až v úterý v 7.30 ráno, tedy jen dvě a půl hodiny před tím, než tajemství odhalil v televizi celému národu. Její Veličenstvo ihned poslalo blahopřejný vzkaz na sociální síť Twitter.

Zásnuby se uskutečnily v Keni, kde byli oba na výletě. Budoucí nevěsta dostala zásnubní safírovo-diamantový prsten za 800 000 korun, který patřil princezně Dianě (†36). William je zřejmě hodně váhavým střelcem, protože prsten nosil dlouho v ruksaku, než konečně shledal, že nastal ten vhodný okamžik.

Jaký titul bude mít Kate?

Královská svatba není jen tak. Co všechno se po zásnubách a následné svatbě změní u Kate? Tady jsou nejdůležitější odpovědi.

  • Co se změní pro Kate?
    Své povinnosti princezny převezme Kate až po svatbě. Už teď ale patří k nejstřeženějším osobám v zemi. Má i vlastního bodyguarda.
  • Jak budou Kate říkat?
    Bude buď princeznou Kateřinou, anebo jednodušeji princeznou Kate. Navíc se princ William stane hrabětem z Cornwallu a Kate hraběnkou z Cornwallu, stejně jako manželka prince Charlese Camilla.
  • Proč nebude Kate princeznou z Walesu?
    Tou byla Diana. Tento titul je neoddělitelně spojen výhradně s ní. Proto jej nemohl propůjčit ani princ Charles Camille, a to samé platí i pro Williama.
První otevřený rozhovor s Williamem a Kate - Princ se snaží, ale je to nešika!

Jak jste se seznámili?
William: „Na univerzitě St. Andrews. Kate má větší smysl pro humor než já, takže se doplňujeme.“
Kate: „Při prvním setkání jsem se styděla. Není pravda, že jsem měla na stěně vylepenu princovu fotku. Měla jsem tam chlápka v džínách Levi´s.
“William: „To jsem byl já, v těch džínách.“

Co William kdy udělal užitečného v domácnosti?
William: „Co přesně si představujete pod pojmem »užitečný«?“
Kate: „Občas uvařil, to je pravda.“
William: „Řekl bych, že dnes už mi vaření jde mnohem lépe. Kate by ale asi řekla, že jsem v tom horší než dřív.“
Kate: „Fakt je, že mu nedávám dost prostoru, aby se mohl zlepšovat.“
William: „Když jsem chtěl na Kate udělat dojem, pustil jsem se do přípravy něčeho opravdu speciálního. Něco jsem spálil, něco rozlil, takže jsem byl rád, že byla Kate po ruce a dokázala zachránit situaci.“

Proč jste se rozešli?
William: „V roce 2007 jsme se skutečně na čas rozešli. Dospívali jsme a potřebovali jsme si hodně věcí ujasnit.“

Po sedmi letech se William vyjádřil před měsícem během pobytu v Keni…
Kate: „Bylo to velmi romantické. Nejdřív to byl trochu šok a pak absolutní nádhera.“
William: „Dal jsem Kate matčin prsten. Nosil jsem ho u sebe už tři týdny v ruksaku, čekal jsem na ten správný moment a pořád jsem se bál, že ho ztratím. Navíc člověk pořád slyší, jak někdo požádal o ruku a dopadlo to příšerně. U nás ne, Kate řekla »ano«.“ Přemýšlel jsem, jestli nemám nejdřív požádat Kateina otce, ale bál jsem se, že by mohl říct ne.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.