Exkluzivně! Hollywoodský herec Tom Cruise je v Praze: Tajný návrat po patnácti letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Exkluzivně! Hollywoodský herec Tom Cruise je v Praze: Tajný návrat po patnácti letech!

Když byl Cruise v Praze naposledy, vyhrožoval, že už se nevrátí. Čtvrtý díl Mission: Impossible ho přivedl zpět.
Když byl Cruise v Praze naposledy, vyhrožoval, že už se nevrátí. Čtvrtý díl Mission: Impossible ho přivedl zpět.  (Aha! – David Kundrát, Martin Přibyl, Profimedia.cz)

Patnáct let poté, co hollywoodská hvězda Tom Cruise (48) v kulisách Karlova mostu a Národního muzea objevila Prahu pro světové filmaře hitem Mission: Impossible, je herec zpět. Praha a její barrandovské ateliéry totiž budou hostit natáčení už čtvrtého dílu špionážní série. „Cruise přiletěl do Prahy před pár dny, ale chtěl svoji přítomnost co nejdéle utajit,“ prozradil zdroj deníku Aha! Na Česko totiž slavný herec nemá moc dobré vzpomínky.

Tentokrát herec bydlí v luxusním apartmá hotelu Four Seasons, z něhož si Prahu v roce 2000 zamiloval Sean Connery. Včerejší návrat po natáčení do hotelu však byl pro Cruise první komplikací po jinak bezproblémovém a tajném pobytu v Česku. Alšovo nábřeží před hotelem bylo totiž kvůli veřejné akci uzavřeno, a Cruisova kolona si na příjezd k hotelu musela vyžádat speciální koridor...

„Co se týká projektu Mission: Impossible, kontaktujte společnosti Stilking, která jej má na starosti,“ odmítla se k Cruisově návštěvě vyjádřit mluvčí Barrandova Dušana Chreneková. Podle dalších informací prý Cruise kromě filmu stihne natočit i jednu reklamu...

Když byl v roce 1995 Cruise v Praze poprvé, šlo o první velkou hollywoodskou produkci u nás. Úroveň technického zázemí byla ještě v plenkách, slavného herce obtěžovali všudypřítomní novináři, a po skončení natáčení prý dokonce naštvaná hvězda prohlásila, že do Prahy už nikdy nepřijede. Trvalo patnáct let, než Cruise názor přehodnotil.

Čeští filmaři se totiž svou profesionalitou stali celosvětovým pojmem a barrandovská studia jsou nejkvalitnějšími v Evropě. Proháněl se tu James Bond, Vetřelci, Predátoři, a z herců třeba Angelina Jolie i Brad Pitt...

A přestože se v posledních letech zahraniční produkce začaly posouvat dále na východ, hlavně do Maďarska, nový vládní plán pobídek je vrátil zpět. Na jeho základě bude stát vracet producentům, kteří budou natáčet v Česku, část utracených peněz.

Tým Mission: Impossible tu chce utratit 176 milionů korun, dvacet procent se producentům vrátí. Do kin by měl snímek vstoupit v květnu 2011.

Tom Cruise

  • Věk: 48 let
  • Výška: 1,70 metru
  • Váha: 77 kilogramů
  • V sedmi letech ho lékaři označili za dyslektika. Tvrdí, že mu víra pomohla postižení překonat.
  • Je členem scientologické církve.
  • Když chtěl svést kolegyni Scarlett Johanson (25), pozval ji na scientologickou večeři. Raději utekla. S Penélope Cruz (36) žil tři roky.
  • Každá z jeho manželek byla o 11 let mladší než ta předešlá: Mimi Rogers, narozena 1956 (spolu 1987 až 1990), Nicole Kidman, narozena 1967 (spolu 1990 až 2001), Katie Holmes, narozena 1978 (spolu od roku 2006).
  • V roce 1998 žaloval deník, který tvrdil, že prý svatbami maskuje homosexualitu. Tvrzení se přesto vždy po několika letech vrací Tomovi jako bumerang.

Manželka Katie Holmes a dcerka Suri Toma nedoprovázejí.

Hvězda je ubytovaná v luxusním pražském hotelu Four Seasons.  Kromě natáčení jeho zdi prý zatím neopouští, v Praze nechce být rušen.

Kliknutím zvětšete

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.