Blanka Matragi navrhla šperky. Pouze pro smetánku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Blanka Matragi navrhla šperky. Pouze pro smetánku!

Fotografie
Fotografie (internal)

Módní návrhářka českého původu žijící v Libanonu se opět se svoji tvorbou blýskla v Praze. Tentokrát však nepředvedla nové róby, svůj rukopis otiskla do šperků. Pochopitelně do luxusních. Prohlédněte si, čeho se nikdy zřejmě ani nedotknete. Za jeden z nich byste zaplatili i statisíce.

Matragi, jejímiž klienty jsou i královské rodiny, vytvořila autorskou kolekci šperků pro společnost Diamonds International Corporation.

„Obě sady jsou vyrobeny z osmnáctikarátového bílého zlata. Pro šperky »Klávesy« bylo použito zelených turmalínů, černého onyxu, bagetových diamantů a kulatých briliantů. Sada »Octopus« zase září růžovými turmalíny, safíry a drobnými diamanty,“ přiblížil speciální sady šéfdesignér D.I.C. Aleš Bergl.

Blanka Matragi dohlížela i na samotnou realizaci svých návrhů náhrdelníků, náušnic a prstenů. Drahé kameny byly vybrány v různých částech světa tak, aby přesně odpovídaly jejím představám. Proces od návrhu po realizaci trval přibližně rok a půl.

Originály jsou zatím neprodejné, ale vznikají ve vyhotovení »mini« – zmenšené návrhy sad »Klávesy« a »Octopus«, které budou k dostání před vánocemi. Ceny jednotlivých šperků z »mini« sady se budou pohybovat od 80 tisíc do 300 tisíc korun.

Malá ochutnávka z kolekce

Sada Klávesy

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Sada Octopus

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.