Jude Law nemá rád 3D filmy: Vadí mi ty brýle, nejsou pohodlné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jude Law nemá rád 3D filmy: Vadí mi ty brýle, nejsou pohodlné!

Jude Law byl na tiskové konferenci v dobré náladě.
Jude Law byl na tiskové konferenci v dobré náladě. (Marek PátekEva KREMSEROVÁ 5.7.2010, 13:15)

Hollywoodská hvězda festivalu Jude Law zavítal v podnělí dopoledne na krátké posezení s novináři. Přišel v dobré náladě. Po půlhodině, kdy odpovídal na dotazy novinářů postmuněl. „Já jsem se teprve teď uvolnil a začal se bavit,“ řekl s úsměvem jeden z nejhezčích mužů planety, když byl požádán, aby tiskovou konferenci ukončil.

Hollywoodská hvězda festivalu Jude Law zavítal v podnělí dopoledne na krátké posezení s novináři. Přišel v dobré náladě. Po půlhodině, kdy odpovídal na dotazy novinářů postmuněl. „Já jsem se teprve teď uvolnil a začal se bavit,“ řekl s úsměvem jeden z nejhezčích mužů planety, když byl požádán, aby tiskovou konferenci ukončil.

Jste tady teprve krátce, ale jak se vám tu líbí?

Skutečně jsem nečekal takové nadšení a hlavně tolik veřejnosti a diváků. Na to jsem rozhodně nebyl připravený. Přijel jsem, šel jsem na večeři s Jiřím Bartoškou, který mě pak vzal na skleničku.

Ve Varech poběží váš film Talenovaný pan Ripley, jak důležitý je to film pro vás?

Byl pro mě velmi důležitý. Vždy jsem se vyhýbal tomu, že nějaká role mi může změnit život, ale Ripley byl zvrat, ano opravdu byl. Bylo to poprvé, kdy jsem měl pocit, že pracuji s velkými hráči a já si uvědomil, že je na mě upřena velká mezinárodní pozornost. Přitom to nebyl úplně komerční snímek.

Hrál jste v mnoha historických filmech, ve kterém období byste vy sám chtěl nejraději žít?

Život v minulosti, nad tím jsem nepřemýšlel, ale kdyby to mělo být nějaké období asi 20. léta 20. století. Ale to jen kvůli oblékání (smích).

Co děláte teď?

Měl jsem dlouhé období nicnedělání, které jsem si sám předepsal. A teď konečně začínáme točit s Martinem Scorsesem film Vynález Huga Cabreta, kde hraju otce Huga. Je to první film pro děti. Víc říct nesmím, měl bych z toho malér. V říjnu by se taky mělo rozjet natáčení druhého Sherlocka Holmese. Měl jsme první půlku roku lenivou a teď ta druhá bude hodně nabitá. Ještě mám v plánu tři Shakespearovské role, které bych si chtěl zahrát, ale to všechno záleží na věku.

Vaše velmi známá divadelní role je Hamlet, jak k ní přistupujete?

Člověk stojí každý večer před nejširší a nejnáročnější rolí v mé věkové skupině. Sáhl jsem si na to, jaký mám arsenal a najednou mi celá řada rolí nepřipadá tak výjimečná a náročná. Nechci, aby to vyznělo arogantně, ale je to opravdu tak. Prověřil jsem si, co je ve mně. Člověk vlastně nehraje tu roli, ale ta role hraje mě. Líbilo se mi žít devět měsíců v jeho kůži. Pročistil jsem se a provětral své démony.

Stydíte se za nějaký film, který jste natočil nebo ho dělal jen pro peníze?

Neřekl bych, nenapadá mě žádný film, za který bych se styděl. Jsou filmy, které jsou pro mě víc důležité a skvělé a lidé je nikdy neviděli. Pokud jsem udělal film, ve kterém bych si mohl připadat nesvůj, bylo to proto, že mám rád tu výzvu. Víte, divadelní výkon je výkon se skalpelem, ale filmový výkon, tam už operujete s laserem.

 

Film, který teď natáčíte se Scorsesem bude v 3D technologii, jak se k tomu stavíte?

Ano, je to tak, nechtěl jsem to tady prozradit, protože jsem neměl potuchy, jestli už to víte, vidím, že jste informovaní. Já jsem ze začátku nebyl jeden z fanoušků 3D, vždyť jde jenom o trik, ale pak když s tím přišel Martin Scorsese, který film bere jako vědu, začal jsem se o to zajímat a najednou to byla velmi zajímavá představa. Už i proto, jaký úspěch měl Avatar. A taky mi vadí ty 3D brýle. Nikdy jsme ještě neměl takové, které by byly pohodlné. Ty brýle mi prostě nesedí na nose, což je můj největší problém. Přál bych si, aby někdo vymyslel fakt nějaké pohodlné kousky.

Znáte nějaké české herce nebo tvůrce?

Včera večer mě překvapilo, že jsem byl na narozeninové oslavě, kde byl mladík, se kterým jsem se před lety setkal ve filmu Nepřítel před branami. Upřímně ale neznm moc českých tvůrců a herců. Vím třeba, že Srbsko má dobrý filmový sektor a taky Francie. Každopádně jsem poznal, že herecké společenství tady je velmi živé a umí se skvěle bavit.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.