Maxim Turbulenc a Eva a Vašek - Válka dechovkářů! Jde v ní o desítky milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Maxim Turbulenc a Eva a Vašek - Válka dechovkářů! Jde v ní o desítky milionů!

Čecho Decho - Začátek projektu: únor 2010 - Odhadovaný výdělek: 5 mil. Kč
Čecho Decho - Začátek projektu: únor 2010 - Odhadovaný výdělek: 5 mil. Kč (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Česká muzika/Martin Kučera)

Česká lidovka je výnosný kšeft! Jako první se o tom přesvědčilo pěvecké duo Eva a Vašek, které si za pět let díky teleshoppingové reklamě přišlo na pětadvacet milionů korun! Teď jim ale práci a obří zisky přebral nový projekt Maxim Turbulenc s názvem Čecho Decho! Podsaditým muzikantům přinesl za pouhé tři měsíce již pět milionů! Stále méně populární Eva a Vašek teď mohou jen skřípat zuby!

Eva a Vašek pět let zářili na českému hudebním nebi. Prodali přes dva miliony desek, objeli tisíce koncertů. Jen za prodej cédéčkových kompletů v televizní reklamě získali patnáct milionů korun, dalších deset vydělali na vystoupeních a díky prodeji desek ve vlastním vydavatelství.

Tomu je ale konec, po loňském výbuchu dvojice s »megakoncertem« pod horou Říp s nimi vydavatel Česká muzika pomalu končí spolupráci a nahrazuje je novým projektem Maxim Turbulenc. „Již je do teleshoppingu nenasazujeme. Dojíždějí nám smlouvy. Chtěli bychom jejich kariéru restartovat, dokonce víme jak, ale to by musela mít zájem i druhá strana. Zatím jsou jednání velmi složitá,“ přiznal šéf vydavatelství Karel Peterka.

Podle zdrojů blízkých páru za to může bývalý »lampasák« Václav Ševčík. „Chybí mu pokora, chce začít prodávat hudbu svojí a své ženy sám. Neuvědomuje si, že u nich vydavatel hrozně riskoval a do reklamy nacpal skoro sto milionů korun,“ tvrdí zdroj. Dvojici i proto klesá počet přívrženců, také počet koncertů na jejich stránkách se zmenšuje.

Naopak nový projekt Čecho Decho boří hitparády. Dechovka v techno stylu v podání kapely tří hřmotných chlapíků Maxim Turbulenc je hitem, kompletů šesti cédéček a čtyř dévédéček se za pár týdnů prodalo již osmnáct tisíc. Za ně »Maxíci« i s výdělky za navazující koncertní turné inkasovali na pět milionů korun. O dalších devět je ale připravilo nelegální stahování hudby. Nebýt jeho, kompletů se prodal již trojnásobek. „Je to smutné, na druhou stranu je ale o nás zájem. Takže je lepší, že nás poslouchají jak ti, kdo si to poctivě koupili, tak i piráti, než kdyby to nechtěl slyšet vůbec nikdo,“ smířil se s ušlými zisky hlavní vtipálek kapely Ajfel. „Zatímco senioři Evu a Vaška nepálili, Čecho Decho je nejstahovanější produkt současnosti,“ potvrdil i majitel vydavatelství muzikantské party Karel Peterka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.