Výročí úmrtí Karla Svobody (†68): Drama u hrobu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Výročí úmrtí Karla Svobody (†68): Drama u hrobu!

Nohy Venduly Svobodové se bořily hluboko do sněhu.
Nohy Venduly Svobodové se bořily hluboko do sněhu.  (Aha! – Pátek, Hykl, Kundrát)

Je sice již podruhé vdaná, na bývalého manžela Karla Svobodu (†68), který se před třemi lety zastřelil, v den výročí jeho tragické smrti ale přesto nezapomněla. Vendulu Svobodovou (37) včera u jeho hrobu postihla nehoda, a skončila na kolenou ve sněhu!

Vdova po Karlu Svobodovi přijela na lesní hřbitov Aldašín nedaleko Jevan, kde s manželem léta žili, včera okolo čtvrt na jednu odpoledne.

„Je to pořád živé. Jako by se to stalo včera,“ pronesla pohnutě. Okamžik, kdy 28. ledna 2007 našla před garáží rodinné vily manžela v tratolišti krve několik hodin poté, co si prostřelil hlavu, se jí stále vrací.

Po této krátké vzpomínce se Vendula vydala ve společnosti Jiřího Paulů, bývalého osobního asistenta skladatele, ke Karlovu hrobu. Cestou k němu se zastavila ještě u náhrobního kamene, kde odpočívá její dcera Klárka (†4). Té, stejně jako později svému bývalému choti, také zapálila svíčku a položila na hrob květiny.

Pak již následoval boj se sněhem, kterým se horko těžko potýkala až do míst, kde v zadní části hřbitova leží ostatky jejího muže. V tu chvíli to přišlo. Vendula zavrávorala, Paulů ji ještě stačil zachytit, ale za chvíli se jí podlomila kolena a skončila na zemi. Po několikaminutové pietě se nakonec dvojice vydala zpátky k autu a Paulů Vendulu odvezl domů do Říčan, kde žije se synem Kubíkem a manželem Patrikem Aušem.

Krátce po jejím odjezdu, jako by to ti dva snad plánovali, zaparkoval před Aldašínem také skladatelův syn Petr Svoboda. „Tatínek neustále, nejen tento den, zabírá velkou část našich životů. A bude tomu tak celý život můj i jeho přátel,“ hlesl a stejně jako jeho macecha se dal do boje se sněhem...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Pět hodin poté...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.