Dagmar Havlová: Zápal plic! Před divadelní premiérou na kapačkách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Dagmar Havlová: Zápal plic! Před divadelní premiérou na kapačkách!

Ačkoliv bývalou první dámu trápí zápal plic a do divadla si »odskočila« přímo z kapaček, celá jen zářila a podala excelentní výkon. Kytici žlutých růží dostala od svého muže Václava Havla.
Ačkoliv bývalou první dámu trápí zápal plic a do divadla si »odskočila« přímo z kapaček, celá jen zářila a podala excelentní výkon. Kytici žlutých růží dostala od svého muže Václava Havla. (Aha! – David Kundrát)

Dagmar Havlová (56) se dlouhé měsíce připravovala na premiéru Marie Stuartovny v Divadle na Vinohradech. V pátek večer však musela posbírat všechny zbývající síly a s velkým přemáháním vyjít na prkna vinohradského divadla – její zdravotní stav byl velmi vážný.

Ještě těsně před slavnostním představením totiž musela být žena Václava Havla (73) napojena na kapačky. Vysoké horečky samozřejmě o to víc komplikovaly její zdravotní stav. „Už nás nefoťte, pospícháme domů, mám zápal plic,“ řekla po představení deníku Aha! těžce nemocná Havlová.

A podobné problémy řešil i Jan Šťastný, který ve hře hraje milence Havlové. I on bojoval s vysokými teplotami.

„Do poslední chvíle jsem byla na kapačkách, beru antibiotika, ale myslím, že by nikdo z kolegů – a ani já – nebyl rád, kdybych to odvolala,“ řekla serveru iDnes.cz značně vysílená Havlová, která předvedla excelentní výkon. Což samozřejmě náležitě ocenil její muž Václav Havel, jenž na představení nechyběl a své Dagmar poslal obrovskou kytici žlutých růží. Svou matku přišla do hlediště podpořit i její dcera Nina.

Kdo však nejvíce ocenil herecké kvality Dagmar Havlové, byla její letitá kamarádka Jiřina Jirásková. Ta po vleklé nemoci konečně pomalu, ale jistě začíná pozvolna prozkoumávat divadelní prkna a opět se pustila do práce. „Paní Havlová mě nemůže překvapit, je to výborná herečka,“ řekla Jirásková po premiéře.

Manželé Havlovi se zdrželi jen krátce na slavnostním drinku, jejž divadlo uspořádalo těsně po premiéře. Unavená a nemocná Havlová však i s manželem a dcerou po dvaceti minutách prostory divadla opustili a odjeli domů. Herečka si potřebovala po náročné hře odpočinout.


Václav Havel se po představení své ženy šel pozdravit s Jiřinou Jiráskovou, která doslova překypovala dobrou náladou.


Po krátkém přípitku manželé Havlovi spolu s Ninou Veškrnovou odjeli domů, aby se Dagmar Havlová mohla opět léčit.


Jiřina Jirásková byla z výkonu své dlouholeté přítelkyně nadšená.


Při děkovačce Havlová nechtěně odhalila dekolt.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.