Na chalupě u…Petry Janů. Jezdí odpočívat do kaple! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Na chalupě u…Petry Janů. Jezdí odpočívat do kaple!

S manželem Michalem Zelenkou si zpěvačka užívá prázdninové pohody jižních Čech.
S manželem Michalem Zelenkou si zpěvačka užívá prázdninové pohody jižních Čech. (Aha!: Marek PÁTEK)

JIŽNÍ ČECHY – Zpěvačka Petra Janů (53) ráda utíká před civilizací a pracovním shonem na svoji chalupu do jižních Čech. Se svým manželem Michalem Zelenkou (58) zde každoročně tráví skoro celé léto. A deníku Aha! dovolila nahlédnout do svého soukromí.

„Základy této stavby jsou z desátého století. Dříve zde stávala kaple, která byla v roce 1755 přestavěna na lesní hospodářství,“ svěřil nám trochu z historie Michal Zelenka.

A jak to mají manželé s »pěstitelskými a kutilskými« pracemi? „Uznávám teorii, že příroda dává hodně plodů najednou, což je zbytečné. V samoobsluze toho mají vždy akorát,“ směje se Petra. „Máme tu také skleník. Po něm jsem dlouho toužil, ale teď už vím, že to byla blbost. Je s ním hodně práce a jedna okurka nás vyjde tak na šest set korun. Ani na kutilství mě moc neužije. K ohýnku jsme si dokonce nechali zavést elektrický proud, abychom si tam mohli uvařit i kávu,“ doplnil Zelenka.

„V tomto ohledu se nám chalupaření trochu vymklo z ruky,“ uzavírá Michal se smíchem vyprávění. I přes tyto drobné nedostatky však chalupě v jižních Čechách vládne pohoda a klid.

29.7.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.