Naďa Urbánková: Přiznávám, je to paruka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Naďa Urbánková: Přiznávám, je to paruka

Zpěvačka v paruce, která jí velmi sluší.
Zpěvačka v paruce, která jí velmi sluší. (Aha! – Marek Pátek)

5:00 – Přestože zpěvačka Naďa Urbánková (70) bojuje s tak zákeřnou nemocí, jakou je rakovina prsu, neztrácí svůj pověstný optimismus. „Mám se dobře,“ říká a usmívá se…

Jsem teď po třetí chemoterapii, začátkem října jdu na další. Vždy mám tak tři týdny pauzu. Podle zdání lékařů je vše na dobré cestě. Mám štěstí, že jsem stará bába, protože metabolismus funguje pomaleji. U mladších ročníků je to složitější, protože krevní oběh se u nich obrací rychleji,“ říká zpěvačka, která na nádor přišla letos krátce před sedmdesátými narozeninami.

Vlasů se prý zbavila dobrovolně dřív, než jí všechny vypadaly samy. Zavolala dceru Janu, ta přinesla strojek a začala vlasy nejdříve postupně zkracovat. Ale Naďa nekompromisně zavelela: „Vezmi to pěkně na strniště! A pak jsem si obstarala šátky a paruky, myslím, že to ani není poznat. Je to ale nezvyk, mít na hlavě takovou deku, jako jsem měla já, a pak nic. A venku to pěkně fičí. Ale co, ušetřím za kadeřníka,“ žertuje Urbánková. Jinak prý chemoterapie snáší dobře. „Když jsem šla poprvé, říkala jsem doktorovi, že jsem strašný srab a věci, které mi nedělají dobře od žaludku, nesu špatně. Strašně nerada zvracím. Řekl mi, že se nemusím bát, protože dnes už se dávají takové premedikace, že opravdu nezvracíte. Takže jsem dostala léky, a ani mi nebylo špatně. Dokonce jsem i normálně jedla,“ prozradila Aha! Naďa s tím, že po chemoterapii bývá jeden dva dny trochu unavenější.

Přesto od minulé soboty jezdí sama do Jihlavy, kde vysílá v rádiu. „Už bych ráda někdy vlezla i na jeviště a odzpívala. To ale ještě uvidím, budu muset ještě chviličku počkat po chemoterapiích. Dělají mi teď různá vyšetření a podle toho se určí četnost chemoterapií a další léčby, ale teď už budu do konce života stále pod kontrolu,“ dodává nemocná zpěvačka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.