Dnes pohřeb Waldemara Matušky! Záhada jediného vnuka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dnes pohřeb Waldemara Matušky! Záhada jediného vnuka!

Vnuk legendárního »Slavíka« z Madridu Matěj Matuška.
Vnuk legendárního »Slavíka« z Madridu Matěj Matuška. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek, ara)

PRAHA – Manévry, jaké Praha nezažila snad ani při návštěvě amerického prezidenta Baracka Obamy! To dnes čeká centrum Prahy kvůli pohřbu velikána hudby Waldemara Matušky (†76) na Žofíně. Aha! našlo utajovaného vnuka zpěváka, který teprve dnes bude dědovi poprvé nablízku. Navíc víme, jak bude probíhat noční žeh Waldova těla.

A v noci tajně spálí Waldu!

..

Matěj Matuška, uznávaný filmový zvukař, byl odhalen! Aha! vypátralo jediného vnuka Waldemara Matušky při natáčení »nováckého« fotbalového seriálu Okresní přebor. „Nemám co říct. Dědu jsem nikdy neviděl,“ řekl plaše s tím, že se s námi rád setká při dnešním smutečním obřadu, a šel zase pracovat.To jeho otec Miroslav (55), syn Waldemara z prvního manželství (tátu viděl naposledy v roce 1983), v sobě stále dusí výčitku, že se Matuška nikdy nepokusil vnuka vyhledat. „Syn žije v Praze, táta tam jezdil. Mohli se vidět, kdyby byla vůle. Všichni ale víme, kdo a proč mu organizoval čas, s kým se má a s kým nemá setkávat,“ řekl Miroslav deníku Aha! na adresu macechy Oliny MatuškovéBlechové.

Přes tato slova našel u vdovy pochopení a při obřadu zasedne i s nevlastním bratrem Waldou Georgem vedle ní v první řadě. Stejně jako prezident. A vnuk? „Zasedací pořádek je na Olince. Nemám zdání, zda vůbec tuší, že se Matěj chce aktu účastnit,“ krčí rameny pořadatel piety Martin Michal.

Kliknutím zvětšete

A co se bude dít dál s tělem muže, který svými songy tolik let rozdával radost?

● Hned po obřadu bude převezeno zpět do strašnického krematoria, kde ještě přes noc za nejpřísnějšího utajení proběhne žeh! Proč tak rychle? Už zítra, v pravé poledne, musí být Walda uložen do hrobky na Vyšehradě. A v neděli už se vdova Olinka vrací zpět na Floridu. Poprvé bez milovaného Waldy…
● Těsně před žehem většinou umožňují krematoria přímo před pecí pozůstalým skutečně poslední rozloučení s jejich milovaným a podobnou možnost spatřit naposledy Waldovu vlídnou tvář dostane možná i Olina.
● Pomocí speciální ještěrky pak palič zasune rakev do na 900 stupňů Celsia rozpálené pece, kde podle hmotnosti těla zůstane hodinu a půl nebo i déle, než se z těla ještě nedávno překypujícího energií a životem stane hromádka popela. Zbytky pak jdou do mlýnku, který rozdrtí poslední nespálené zbytky kostí, odtud se popel sype přímo do urny.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.