Hvězda 80. let Standa Hložek - Je totálně švorc! Obchází konkursy a objíždí družiny s Dajánou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hvězda 80. let Standa Hložek - Je totálně švorc! Obchází konkursy a objíždí družiny s Dajánou

Standa Hložek si nemůže právě vyskakovat, nežije si zrovna na vysoké noze. Finanční injekce by mu určitě bodla.
Standa Hložek si nemůže právě vyskakovat, nežije si zrovna na vysoké noze. Finanční injekce by mu určitě bodla. (Aha! – Karel Kopáč)

PRAHA – Idol osmdesátých let Standa Hložek (54) tře bídu s nouzí. Tatam jsou léta, kdy Holky z naší školky, hit nezapomenutelného dua Kotvald & Hložek, vydělávaly těžké peníze. Holky »odešly« do důchodu a Hložek je na tom hůř, než si mohl před dvaceti lety jen představit.

Idol osmdesátých let Standa Hložek (54) tře bídu s nouzí. Tatam jsou léta, kdy Holky z naší školky, hit nezapomenutelného dua Kotvald & Hložek, vydělávaly těžké peníze. Holky »odešly« do důchodu a Hložek je na tom hůř, než si mohl před dvaceti lety jen představit. „Ano, poprvé v životě jsem přišel na konkurs,“ přiznal včera Aha! Hložek, který nyní bere zavděk jakoukoliv prací. Dokonce objíždí družiny s Dajánou – ten tedy dopadl!

Kotvald a Hložek – při vyslovení těchto dvou jmen před více než dvaceti lety fanynky ječely a v euforii si rvaly vlasy. Holky z naší školky válcovaly všechny songy, které se tehdy snažily prodrat na hudební trh. Milion prodaných singlů s touto písní je rekord, který nikdo nepřekonal. Dneska už bohužel nezabírá ani Majdalenka s Apolenkou a vlasy by si zřejmě hrůzou nejraději vytrhal Hložek. Co že vlastně idol osmdesátých let dělá? Sečteno podtrženo – nic. „Byl jsem osloven, abych spolupracoval s útulkem pro odchycená zvířata,“ řekl Aha! Hložek. To je panečku terno. To však není všechno.

„Mám projekt pro děti, vydali jsme chlupaté cédéčko o zvířátkách pro školky, abych je nemusel spolu s družinami objíždět jen s Dajánou. Tím tak nějak žiju,“ dodal Hložek, který se poprvé v životě zúčastnil konkursu na muzikál Baron Prášil. Složenky se prostě neptají...

Jediné, co by ho mohlo postavit na nohy, je několik koncertů s dlouholetým parťákem Petrem Kotvaldem, jehož popularita je už taky minulostí. Kluci se v polovině osmdesátých let rozhádali a vydali na sólové dráhy a po čase jejich hvězdy značně pohasly. Zazářili pouze před pár lety několika společnými koncerty, když oprášili dávné hity jako Dívka co sama chodí spát, Sandokan, Bílá královna či Dajána. „Letos jsme s Petrem dostali dost nabídek, abychom hráli spolu. Oprášíme staré hity a objedeme pár koncertů,“ řekl Aha! s nadějí v hlase Hložek.

Rázem si však vzpomněl na těžkou finanční situaci a nálada byla opět na bodu mrazu. „Musí se šetřit, takže potřebujeme nějakou levnou kapelu, snad to nějak rozumně vymyslíme,“ postěžoval si zpěvák.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.