Producent filmu Veni, vidi, vici - Postráneckému dluží peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Producent filmu Veni, vidi, vici - Postráneckému dluží peníze!

Herec Václav Postránecký se nyní obává, že své peníze už nikdy neuvidí.
Herec Václav Postránecký se nyní obává, že své peníze už nikdy neuvidí.  (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Herecká hvězda Václav Postránecký (65) a jeho kolega Zdeněk Mahdal (48), který je znám spíše z dabingu, mají jedno společné: dluží jim peníze za odvedenou práci! Na vině je produkce filmu Veni, vidi, vici, v jejímž čele je známá firma Jan Nejedlý! „Část s velkým zpožděním dorazila, ale na zbytek marně čekám,“ přiznal nám Postránecký.

„Do telefonu ale už víc říkat nebudu,“ rozloučil se s námi, bylo však vidět, že ho nesolidnost filmařů pěkně štve. A Mahdal přikyvuje. „Dostal jsem zaplacenu půlku. Aspoň něco. V dnešní době…“

Redakce deníku Aha! se o solventnost produkce začala zajímat na základě zpráv, že herec Bob Klepl, populární postava z »primáckého« pořadu Hádej, kdo jsem, nedostal zaplaceno vůbec. To se však nepodařilo ověřit, herec nereagoval na telefonáty ani na zaslané dotazy. Jan Nejedlý, producent tohoto filmu z golfového prostředí, je ale zřejmě vážně pěkný ptáček. Nejenže po jeho předchozím snímku Prachy dělaj člověka vznikly statisícové dluhy, kvůli nimž se film dlouhá léta nesměl vysílat v televizi, navíc stojí i za troufalým a nedůvěryhodným projektem z prostředí fotbalu s čutající megastar Davidem Beckhamem v jedné z rolí. A tomu nevěří snad ani milovníci sci-fi. A Veni, vidi, vici provází další řada skandálů. Premiéra snímku sice byla naposledy naplánovaná na 7. května, ale opět se musela přesunout na 6. srpen. Nestihl by ji totiž asi ani čaroděj Čáryfuk. Ještě před dvěma týdny si nám scenárista filmu Radan Dolejš postěžoval, že kolegové nemají peníze na chybějících sedm natáčecích dnů. „Mám točit ještě jeden den, ale zatím se nikdo neozval,“ krčila rameny ještě včera další tvář filmu Petr Vojnar. Nejedlý se navíc několikrát holedbal, že ve filmu bude hrát i zpěvák Karel Gott. Ten to opakovaně odmítl a producentovi vzkázal, ať laskavě nelže. „Toho pána neznám, nechci znát a v tom jeho filmu v žádném případě hrát nebudu. Další z těch, co jen zneužívají mé jméno,“ prohlásil před časem Mistr. A jak producenti odůvodnili další posun slavnostní premiéry? Producent a distributor přistoupili údajně ke změně data premiéry z důvodů posunu premiér jiných potenciálně silných filmových titulů včetně tuzemských, což je ve výsledku pro všechny kontraproduktivní.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.