Pavel Landovský: Nejsem ožrala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pavel Landovský: Nejsem ožrala!

Bouřlivák Landovský trpí diabetickými potížemi. „Nejsem pijan!“ stěžuje si.
Bouřlivák Landovský trpí diabetickými potížemi. „Nejsem pijan!“ stěžuje si. (Aha! – David Kundrát)

PRAHA – Legendární herec Pavel Landovský (72), známý z filmů Vratné lahve, Svatba jako řemen nebo Utrpení mladého Boháčka, trpí jako zvíře kvůli těžké cukrovce!

Nadýchal jsem kvůli cukrovce!

„Mám ji tak silnou, že se kolem mě slítávají včely,“ přiznává s humorem bouřlivák, kterého mnozí považují za nenapravitelného pijana. Z řízení pod vlivem alkoholu ho obviňují i po víkendové silniční policejní kontrole, kdy nadýchal 0,22 promile.

Cukrovkáři přitom mohou mít bez požití alkoholu v krvi kvůli své nemoci prý maximálně do 0,19 promile. Navíc podle spolujezdce měl herec skutečně před jízdou jedno malé pivo.

Že je Landovský pijan, o tom se mluví mezi celebritami dlouho, herec to však odmítá. „To je právě ta smůla, že kvůli té nemoci vůbec nemůžu pít! Pak ale o mně píšou, že jsem se někde motal, a já byl přitom i na Českých lvech střízlivý. Až uvidím někoho s fotoaparátem nebo kamerou, tak mu to rozbiju a budu ho mlátit hlava nehlava. Nebo mu zabodnu nůž do prdele,“ řekl nám ještě před víkendem přítel exprezidenta Václava Havla, který na potvrzení svých slov při víkendové kontrole fyzicky napadl kameramana a televizního reportéra. Lékaři potvrzují, že diabetik skutečně může na okolí působit jako opilec a dech mu může být cítit po acetonu. „Po aplikaci vyšší dávky inzulínu, kdy hladina cukru v krvi velmi poklesne, zase může jejich chování připomínat opilost, působí zmateně, ale i agresivně,“ popisuje lékař Jan Kadleček, který svým pacientům alkohol nezakazuje, ale několik piv denně podle něj vede ke komplikacím cukrovky.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.