Herečka Hegerliková - Amputovali jí kus nohy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herečka Hegerliková - Amputovali jí kus nohy!

Antonie Hegerliková dnes.
Antonie Hegerliková dnes. (ČT, ara)

PRAHA – Legenda českého herectví Antonie Hegerliková (85), která excelovala v roli matky ve slavném televizním seriálu F. L. Věk, přišla o kus nohy! Kvůli těžkému zánětu kostí ji tak dlouho sužovaly velké bolesti, až byli lékaři nuceni přistoupit k částečné amputaci.

Paní Antonie přišla o celý palec, přiznává ale, že málem ztratila nohu celou. „Nohu mi museli rozřezat, vybrat zanícené kostičky a vyčistit,“ popisuje herečka náročnou operaci.

Antonie Hegerliková začala mít potíže s nohou už před řadou měsíců, nevěnovala tomu ale příliš pozornost své bolesti připisovala stáří. Na operaci proto šla až zhruba po půl roce. A to bylo nejspíš důvodem, proč se lékařům nepodařilo zachránit nohu celou. „Reálně hrozilo, že mi ji budou muset po koleno uříznout, celá noha byla zhnisaná. Lékaři byli ale úžasní – nohu zachránili a nakonec mi vzali jen ten palec. Dva další prsty jsou sice ještě v ohrožení, ale ty strašlivý bolesti už jsou pryč,“ svěřila se Nedělnímu Aha! herečka, která se nyní zotavuje doma, kam jí chodí pomáhat sestra.

Podle lékařů měla obrovské štěstí. A přestože kvůli amputovanému palci nemůže téměř chodit, životní optimismus ji neopustil. „Já jsem celý život vystupovala jako zdravý člověk, i když jsem se třikrát vrátila z onoho světa. Takže už dokonce vím, jak to tam vypadá, žádný strachy. Já jsem přesvědčená, že tu budu přes sto let. Ale to je moje přesvědčení. Moje tělo může mít přesvědčení jiné. Už mám vysoký věk, večer si lehnete do postele a ráno už nemusíte vstát,“ krčí rameny hvězda filmu Romeo a Julie na konci listopadu (role Blanky) či pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci (role chůvy).

Jediné, co ji prý opravdu trápí je fakt, že už nemůže chodit na procházky se svou vnučkou…

Kliknutím zvětšete

22.3.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.