Queen v Praze? Propadák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Queen v Praze? Propadák!

Paul Rodgers se Freddiemu Mercurymu opravdu nedokáže vyrovnat.
Paul Rodgers se Freddiemu Mercurymu opravdu nedokáže vyrovnat. (Aha! – Maria Rušinová a showpix)

PRAHA – Dlouho očekávaný páteční koncert skupiny Queen v Praze přinesl fanouškům legendární kapely velké zklamání…

Dlouho očekávaný páteční koncert skupiny Queen v Praze přinesl fanouškům legendární kapely velké zklamání…

„A to se máme jmenovat Zelené cibulky?“ durdil se kytarista Brian May při otázce, zda nebylo lepší název kapely změnit, když už z původní sestavy zůstal jen on sám a bubeník Roger Taylor. Po pražském koncertě by se chtělo říct: „Ano, Zelené cibulky by byl docela příznačný název…“ V Praze se totiž představila kapela, která sice hraje písně Queen, ale Queen to prostě nejsou.

Přestože publikum zpívalo a bouřilo při každé tónině, nebyla to zásluha výkonu skupiny, ale hitů, které kapela vytvořila už v 70. a 80. letech. A leckdo si povzdechl, že Paul Rodgers nesahá původnímu zpěvákovi Freddiemu Mercurymu, který před lety zemřel na AIDS, ani po kotníky. Asi i proto se během koncertu tak často promítaly na pozadí záběry s Mercurym a nejednou zněl ze záznamu i jeho hlas. Koncert tak místy připomínal spíš film pro pamětníky, který pohladí po duši, ale ani náhodou už to není strhující show jako kdysi.

Na koncert přesto dorazila i spousta českých celebrit. Třeba stále ještě manžel zpěvačky Lucie Bílé Václav »Noid« Bárta (28), přítelkyně Richarda Krajča Markéta Poulíčková či moderátoři Novy Rey Koranteng a Renáta Czadernová…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.