Abrhám (68) si oddychl: Konečně nejsem doktor Blažej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Abrhám (68) si oddychl: Konečně nejsem doktor Blažej!

Josef Abrhám s úsměvem říká, že roli doktora Blažeje dostal na doživotí.
Josef Abrhám s úsměvem říká, že roli doktora Blažeje dostal na doživotí.

PRAHA – Přestože herec Josef Abrhám (68) vytvořil za svou hereckou kariéru desítky skvělých rolí, pro většinu lidí zůstává doktorem Blažejem ze seriálu Nemocnice na kraji města.


„Ztvárnil jsem řadu jiných postav, kterých si osobně vážím, a byly to pro mne krásné partie. Je ale fakt, že mi lidé tu roli Blažeje přišili a že jsem ji dostal na doživotí,“ nechal se slyšet sám herec. S odstupem let ale připouští, že je za roli doktora Blažeje přece jenom rád. „Dnes už ano,“ přikývl manžel Libuše Šafránkové (54). „V tomhle seriálovém žánru se prostě před Blažejem taky musím sklonit. Už proto, že se dočkal dneška, přežil všechny ty roky, režimy, pohledy, že stále je,“ pokračoval Abrhám. Že už teď lidé sledují jiné seriály a mají nové hvězdy, je podle Abrháma výhodou, protože už ho lidé nezastavují na ulici a nežádají o ortopedickou radu.



Autor: (dan)
Foto Aha! – Marek Pátek, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.