Herci Moučka a Moravec! Nemocnice: Nepustíme je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Herci Moučka a Moravec! Nemocnice: Nepustíme je!

Jaroslav Moučka zápasí s horečkami.
Jaroslav Moučka zápasí s horečkami. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

PRAHA – Herci Miroslav Moravec (69) a Jaroslav Moučka (84) i nadále zůstávají v péči lékařů Fakultní nemocnice Královské Vinohrady! „Ani jeden z pánů na tom není tak, abychom je mohli propustit. Oba jsou stabilizovaní, jejich stav se ani nelepší, ani nehorší. Probíhají u nich další vyšetření,“ prozradila mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Herci Miroslav Moravec (69) a Jaroslav Moučka (84) i nadále zůstávají v péči lékařů Fakultní nemocnice Královské Vinohrady! „Ani jeden z pánů na tom není tak, abychom je mohli propustit. Oba jsou stabilizovaní, jejich stav se ani nelepší, ani nehorší. Probíhají u nich další vyšetření,“ prozradila mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Moravec byl na Vinohradech hospitalizován před více než dvěma týdny po kolapsu na ulici a několik dní strávil v kritickém stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO), poté byl přeložen na koronárku. Příčinou zhoršení zdravotního stavu byla plicní embolie. „Byl to velmi akutní případ. Kdybych se nedostal do nemocnice včas, bůh ví, jak by to dopadlo,“ přiznal herec a dabér deníku Aha! krátce poté, co se probral. Pořád však věří, že domů už půjde co nejdříve.

Představitel seriálových komunistických pohlavárů Jaroslav Moučka leží jen několik pavilonů od něj, na I. interně. Protagonista seriálů Okres na severu, Plechová kavalerie, Chalupáři a mnohých dalších byl přijat minulou středu večer. Nedávno prodělal citlivou operaci a během následné rehabilitace v sanatoriu dostal horečky. „Báli se ho tam nechat, tak jej převezli do nemocnice,“ vysvětlila nám po převozu Moučkova manželka Jiřina.

Oba slavní pánové si však špitál, kde leží, vskutku uměli vybrat. Doktoři vinohradské nemocnice jsou totiž podle průzkumu Kvalita očima pacientů, který byl zpracován pro Ministerstvo zdravotnictví ČR, druzí nejlepší v Česku!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.