Manželka Petra Haničince: To Jirásková ho zničila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Manželka Petra Haničince: To Jirásková ho zničila!

Radmila Haničincová
Radmila Haničincová (: Archiv)

PRAHA – Manželka nedávno zesnulého herce Petra Haničince (†77) Radmila (56) promluvila. A rozhodně si nebrala servítky. Přiznala, že jednu z největších ran, kterou její mrtvý manžel v životě dostal, mu uštědřila herečka Jiřina Jirásková (76). Co Haničincova slavná kolegyně provedla, že se legendární herec cítil ponížený jako nikdy v životě?

Jirásková ve druhé polovině devadesátých let vyhodila Haničince z Divadla na Vinohradech, kterému tehdy šéfovala. Herce se tehdy ani tak nedotkla samotná výpověď z angažmá, ve kterém byl neuvěřitelných dvaačtyřicet let, ale spíše nedůstojný a ponižující způsob, jakým mu ji Jirásková nechala doručit. „Ta výpověď pro něj samozřejmě byla veliká rána. Ale ještě horší pro něj bylo, že mu Jirásková výpověď poslala poštou, a to ani ne doporučeně,“ s neskrývanou hořkostí a výčitkami přiznala paní Haničincová v Mladé frontě Dnes.

Manželka herce se tehdy bála, že by její muž, který se tehdy navíc vzpamatovával z těžké autohavárie, výpověď nemusel přežít, a tak potupný dopis s vyhazovem před ním dlouho tajila. „Musela jsem mu to dávat po kapkách. Argumentovala jsem mu tím, že ho Jirásková sice vyhodila, ale že má stále ještě angažmá u Tomáška Töpfera Na Fidlovačce,“ vzpomíná na smutné období vdova. Po strašlivě ponižujícím konci v jeho milovaném divadle se Haničinec rozhodl, že už nikdy do prostor divadla nevkročí. A svůj slib dodržel. Jirásková pak dokonce odmítla jít zesnulému kolegovi na pohřeb. „Nemám důvod na ten pohřeb chodit,“ oznámila den před pohřbem suše. Vzájemná nevraživost očividně neskončila ani po smrti a přiživuje ji i vinohradské divadlo. I když mu už Jirásková nešéfuje, odmítlo mrtvému herci uspořádat tryznu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.