Ikona českého modelingu Milada Karasová: Jak se »dělá« modelka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Ikona českého modelingu Milada Karasová (71): Jak se »dělá« modelka

Milada Karasová byla jednou z našich prvních topmodelek.
Milada Karasová byla jednou z našich prvních topmodelek. (D. Kolářová, archiv M.K.)

Většina slavných modelek prošla jejíma rukama. Milada Karasová (71) na ně měla »čuch«. Objevila Pavlínu Němcovou, Evu Herzigovou i Danielu Peštovou... Teď o ní ČT natočila dokument.

Pochází z Prahy a modelkou být nechtěla. „Toužila jsem být vojandou, protože mám ráda uniformy,“ usmívá se. V sedmnácti ji ale objevil fotograf Milan Šára. Nafotila titulku časopisu Zdraví a pak už to šlo rychle. Dělala reklamy na punčocháče, mléko i aerolinky. Když ji vybrali do Ústavu oděvní a bytové kultury, kam ji ten samý fotograf přihlásil, život se jí otočil o 180 stupňů. „Hned jsem se musela učit choreografii na měsíční turné do Moskvy. Bylo to náročné, ale zajímavé, protože přehlídky byly choreografické, a to mě bavilo,“ vzpomíná. Do Ruska se podívala třicetkrát, objela celý svět. V Mongolsku dokonce vyhrála soutěž o nejlepší modelku.

Na řasy krém na boty

Psal se rok 1972 a modeling vypadal úplně jinak než dnes. „Když jsme předváděly my, musely jsme se starat o své kolekce, donést si je do autobusu, vybalit, samy se líčit, česat. Taky jsme většinou předváděly ve vlastních botách, aspoň na přehlídkách u nás,“ vypráví. Šminky byly vzácností, vozily se ze Západu. „Využívaly jsme, co se dalo. Na řasy krém na boty, místo make-upu maurský krém.“ Dnes má modelka kompletní servis, dívky přicházejí k hotovému.

Slavné české modelky, které dobyly svět

Video se připravuje ...

Co musí mít?

V první řadě musí být extrovert. „Občas ji může klient hodnotit jako koně,“ upozorňuje Milada. Musí mít žádané míry (min. 174 cm, míry 90-60-90), kvalitní pleť, bez tetování a piercingu. „Přemýšlet o své práci, být milá, slušná, dochvilná, mluvit anglicky a »sedávej panenko v koutě, najdou tě«, to zde opravdu neplatí! A samozřejmě být ve správnou dobu na správném místě,“ doporučuje. Je třeba počítat s tím, že práce je náročná, hodně se cestuje, modelky jsou osamocené, ale získají zkušenosti a vydělají si.

Víte, že...

...Milada Karasová oslovila i Evu Vejmělkovou či Kateřinu Brožovou? Ty se ale na dráhu modelky nedaly, herectví mělo přednost.

Topmodelka Pavlína Němcová (48): 32 let v modelingu díky Karasové (71)! Syn (30) se vrátil do Čech

Video se připravuje ...

Kde ji hledat?

Všude, správný lovec musí mít otevřené oči. Milada to uměla. Evu Herzigovou, která chtěla odejít z castingu, protože ji nebavil, musela dohonit. „Moje francouzská šéfová zařvala: Chyť ji! A bylo,“ říká. Danielu Peštovou našla v kině, zaujal ji její profil. Hlídala ji, aby nezmizela. Pavlínu Němcovou odchytila na schodech, jinak by utekla. „Říkám jí moje druhá máma. Můj život by se bez ní ubíral úplně jinou cestou. Milada mě nechala nastoupit do vlaku, kterým jsem odjela,“ prozradila topmodelka.



Přečtěte si
mbmb
5. 12. 2021 • 06:04

Svazácká nic moc,mazaný pasáček trdel ,vždyť ona Vypadala opravdu socialistický viz foto 1 Zamračená ,myši ocicka a kysličník na hlavě .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.