Veronika Žilková - Smrt a strach si vybraly krutou daň | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Veronika Žilková - Smrt a strach si vybraly krutou daň

Veronika Žilková
Veronika Žilková (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – Hluboké vrásky kolem očí, skelný pohled, bílé vlasy, zničená pleť. A tak zdevastovaná duše, že si to ani nelze představit! Řeč je o oblíbené herečce Veronice Žilkové (46), ještě před pár měsíci jiskrné ženě plné energie a chuti rvát se s osudem.

Životní tragédie v podobě smrti tatínka Václava Žilky (†82) a obrovského strachu o vážně nemocného novorozence Melichara (6 měsíců) z ní však udělaly doslova lidskou trosku. A jak odborníci tvrdí, Veronika nemá daleko ke kolapsu!

„Narození vážně nemocného dítěte je obrovskou stresovou zátěží, která se přirovnává k takovým událostem, jako je úmrtí nejbližšího člena rodiny,“ říká psycholožka Janina Krocková a souhlasí se slovy lékařů internistů, kteří tvrdí: „Každý stres může velmi výrazně ovlivnit funkci různých tělesných systémů – nervového, kardiovaskulárního, zažívacího – a vyvolat problémy, které mohou vyústit v onemocnění. Dlouhodobý stres vede k výskytu vysokého krevního tlaku, zhoršuje ischemickou chorobu srdce, ovlivňuje tvorbu žaludečních vředů a velmi vyčerpává imunitní, tedy obranný systém organismu,“ uvádí pražský internista.

Z fotografie Veroniky Žilkové je znát, že žal ze smrti tatínka a hrůza pravidelně prožívaná kvůli vážnému onemocnění syna Melichara herečku opravdu výrazně poznamenaly.

Veronika však prožila další extrémní stres při zkoušení divadelní hry o Adině Mandlové, ve které exceluje v hlavní roli. „Práce je sice jeden z možných způsobů, jak na nějakou nepříjemnost zapomenout, ale lidé si neuvědomují, že tím se problém nevygumuje a navíc často organismus ještě dále vyčerpávají,“ dodává psycholožka Krocková s tím, že nakonec bez pomoci odborníka může vše opravdu vyústit i ve vážné tělesné onemocnění. Těžce zkoušené herečce tak lze jenom vzkázat: Paní Veroniko, zvolněte tempo! Vaše děti vás ještě budou potřebovat!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.