Tragická smrt miliardáře Kellnera: Čachry s pilotem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Tragická smrt miliardáře Kellnera: Čachry s pilotem!

Petr Kellner.
Petr Kellner. (Profimedia)

Vyšetřování sobotní tragédie na Aljašce, při níž zahynul spolu s dalšími čtyřmi lidmi miliardář a nejbohatší Čech Petr Kellner (†56), pokračuje. Člen představenstva PPF Vladimír Mlynář (55) prozradil, že se kvůli nákaze covidem na poslední chvíli měnil pilot vrtulníku!

„Víme, že se na poslední chvíli vyměnil pilot (helikoptéry), protože někdo dostal covid,“ řekl v úterý večer pro ČT ředitel pro vztahy s veřejným sektorem Kellnerovy skupiny PPF a exministr informatiky Vladimír Mlynář. Vrtulník tak pilotoval instruktor létání Zachary Russel (†33), který s helikoptérami Soloy létal dva roky. Další informace prý Mlynář nemá a doufá, že je poskytne jediný přeživší pádu vrtulníku, desetinásobný mistr světa ČR ve snowboardingu David Horváth (48). Jeho stav by měl být podle nemocnice vážný, ale stabilizovaný. „Jsme v kontaktu jak s rodinou zraněného českého občana, tak s okolím oběti tragické nehody. Poskytujeme jim standardní konzulární pomoc, a to i v otázce repatriace. Další podrobnosti komentovat nebudeme,“ řekla deníku Aha! mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Hamáček: Smrt Kellnera ho zasáhla. Obětovat kvůli covidu březen mělo smysl, rozvolňovat chce jen pomalu

Video se připravuje ...

Byl normální

Mlynář také na Kellnera prozradil, že byl úplně normální a na nic si nehrál. „Petr Kellner byl člověk, který měl rád adrenalin. Každý, kdo se s ním setkal, říkal: Proboha, on je úplně normální. Měl normální kamarády, koníčky. Nadevšechno miloval svoji práci, rodinu a Českou republiku,“ zmínil Mlynář. Na byznysu prý Kellnera nejvíc bavilo přemýšlení. „Měl ohromné charisma, které veřejnost neviděla, protože si chránil soukromí kvůli rodině,“ uzavřel. Helikoptéra s Kellnerem na palubě vyslala poslední signál v sobotu kolem 18.35 místního času poblíž ledovce Knik. Asi o dvě hodiny později obdrželi záchranáři zprávu, že stroj má zpoždění oproti původnímu plánu a o další hodinu později se našly jeho trosky.

Ostatky příští týden?

Podle zdroje Aha! by Kellnerovy ostatky měli do Česka přepravit v první polovině dubna. Je ale možné, že to bude už příští týden. Repatriace tradičně zajišťuje stát. V tomto případě ale podle zdroje by navrácení Kellnerova těla zpět do vlasti měla mít na starosti skupina PPF. To vyplývá i z vyjádření ministerstva obrany, které podobné lety zajišťuje. „Žádný požadavek na vypravení letu jsme zatím nedostali,“ řekl Aha! mluvčí rezortu Jan Pejšek. Zda tak na palubě Kellnerova letounu Boeing Business Jet 737-700 bude i jediný přeživší David Horváth, není jasné. Kellner si vlastní boeing pořídil v roce 2010.

Sbírka na pohřeb

Snoubenka zesnulého pilota Zacharyho Russella spolu s jeho bratrem uspořádala sbírku na náklady spojené s pohřbem. Na kontě jim zatím přistálo více než 220 tisíc korun.

Místo smrti Kellnera, vrtulník se řítil ze svahu! A návrat Vaňkové s ex Hůlkou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
2. 4. 2021 • 00:07

Pratele toho cloveka ,pana tajuplneho nezname ! Gott pracoval od 17 let az do konce Zivota ,nelital na Aljasku, a z celozivotni prace 1 dum +1chata + 1 miliarda , odvadel dane v cz ,vlastenec. A ti Bakalove, Kozeny, Babis a tenhle - nadlidi ,trapne,mazete diskuze nebo zadne nemate ,zpomalujete diskutujici ! Mame vsichni velike starosti a takove miliardare co vedou firmy z helikoptery nezna svet Tak si delejte srandu jinak

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.