Proboha, co to Karlovi udělali? Sebrali Gottovi zlato! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Proboha, co to Karlovi udělali? Sebrali Gottovi zlato!

Karel Gott
Karel Gott (: archiv)

PRAHA – Karel Gott (68) přišel o to nejcennější! Vzali mu totiž jeho zlatý poklad, jeho vlastní jméno! Již brzy se tak může ocitnout na toaletních papírech, dětských plenkách, kuchyňských potřebách, bufetech s občerstvením nebo internetové seznamce!

Karel Gott (68) přišel o to nejcennější! Vzali mu totiž jeho zlatý poklad, jeho vlastní jméno! Již brzy se tak může ocitnout na toaletních papírech, dětských plenkách, kuchyňských potřebách, bufetech s občerstvením nebo internetové seznamce! Podnikatel Jan Moťovský (38) totiž od nesmrtelného »zlatého slavíka« získal autorská práva na ochrannou známku jména Karel Gott a nechal si ji na sebe zapsat na Úřadu průmyslového vlastnictví! Na jaké další věci mimo výše uvedených si Moťovský Gotta zaregistroval? Začne jméno legendárního zpěváka ztrácet exkluzivitu? Ví o tom zpěvák vůbec?

Muzeum Gottland, Gott Galery Restaurant, parfémy, sušenky nebo kávy a čaje Karel Gott jsou pouhým začátkem Moťovského plánu na zhodnocení zpěvákova jména! Ta pravá »devalvace« teprve začne! Ochranná známka Karel Gott, která je na Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) zaregistrována na Moťovského již od šestého června loňského roku, v zastoupení Patentové a známkové kanceláře Jany Vandělíkové, obsahuje kromě toaletního papíru další stovky a stovky výrobků či služeb!

„Leštidla na obuv, léky, kovy a jejich slitiny, dlažba a dlaždice, depilační přístroje, alobal, nůžky a toaletní pilníky, žárovky, knihy, časopisy, hudební nástroje, papírové kapesníčky, ořezávátka, pleny, batohy pro horolezce, chlebníky, prkénka na maso, koudel, látka na vycpávky, termosky, linolea, rohožky, půjčovny obleků, reklamní činnost a v neposlední řadě i hotely, restaurace všech druhů a poradenské služby,“ to je jen letmý výčet z výpisu rejstříku ÚPV, který je běžně dostupný na internetových stránkách www.upv.cz pod číslem ochranné známky 438055.

„Karel se musel úplně zbláznit, to mu nedošlo, že si tím kope hrob? Vždyť takhle se před lidmi úplně znemožní,“ diví se ohromujícímu výpisu profesionálové z branže. Moťovský jako vlastník známky a jména Karel Gott se zpěváka totiž už vůbec nemusí ptát na souhlas a rovnou vrhnout na trh tuny toaletního papíru s Gottovým jménem! Gott zatím s jeho nápady typu muzeum a restaurace sice vždy souhlasil, podle lidí z Gottova okolí ale nešlo o souhlas spontánní. Gottovi, který ztratil obchodní práva na své jméno, totiž nic jiného nezbylo, aby si zachoval tvář. Co na to říká?

„Není možné, aby moje jméno bylo zaregistrováno jako ochranná známka například na toaletní papír, jak uvádíte. To prostě není možné,“ divil se včera Gott, když jsme se ho na vše ptali, s tím, že o tomto neví a musí se podívat do svých dokumentů. V nich ale najde to samé, co jakýkoliv návštěvník archivu ÚPV. Kdo Karla obešel? A může to Karel zastavit?

Více již zítra v deníku Aha!

5.10.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.