Gottova svatyně nevydělává! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Gottova svatyně nevydělává!

Karel Gott před logem Gottlandu, ve kterém je zakomponován jeho autogram a gramofonová deska.
Karel Gott před logem Gottlandu, ve kterém je zakomponován jeho autogram a gramofonová deska. (Aha! – Marek Pátek, Dalibor Puchta)

JEVANY – Je libo kávu s logem Karla Gotta (68), otvírák na víno s jeho vlastnoručním podpisem nebo zlatou minci s podobiznou našeho Mistra, kterou si sběratelé mohou pořídit za dvacet tisíc?

Je libo kávu s logem Karla Gotta (68), otvírák na víno s jeho vlastnoručním podpisem nebo zlatou minci s podobiznou našeho Mistra, kterou si sběratelé mohou pořídit za dvacet tisíc? Tohle všechno je k mání v muzeu Gottland, které nedávno oslavilo své první výročí. Majitel muzea Jan Moťovský investoval do svého nápadu přes patnáct milionů korun! A tyhle velké peníze se mu zdaleka ještě nevrátily.

A to ani přesto, že v oddělení suvenýrů prodává opravdové rozmanitosti, na které si člověk může jen vzpomenout. Snad už chybí jen tři šedivé vlasy našeho vševěda Karla Gotta – ale věřme, že i to se jednou objeví v nabídce a šílení fanoušci budou konečně uspokojeni.

Majitel si však nestěžuje a už vůbec nepřipouští, že by byl Gottland ztrátový. „Dokonce je s momentálními výnosy spokojený,“ řekl deníku Aha! jeho zástupce Zdeněk Kohák. Údržba vily a zahrady v Jevanech, osm zaměstnanců, bezpečnostní služba, která nepřetržitě Gottovo muzeum hlídá, a spousta dalších investic Moťovského stojí samozřejmě pěkný balík.

Na vstupném v porovnání s vloženým kapitálem zatím ještě nemohl zbohatnout. V těchto dnech se návštěvnost přibližuje k dvacetitisícímu návštěvníkovi. Při ceně vstupenky 147 korun se výtěžek ze vstupného rovná částce, která dosahuje necelých tří milionů korun. A tak je potřeba začít vydělávat na suvenýrech. Co je nejbizarnější a naopak nejprodávanější v opravdu bohaté nabídce předmětů s logem Karel Gott? To vše vám právě teď prozradí deník Aha!. Nejprodávanější jsou totiž parfémy, vína a káva v luxusním obalu, oplatky, cédéčka a knihy.

Co nabízí Gottland?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.