Dočolomanský & Konvalinková Slavili Adélu i Doča! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dočolomanský & Konvalinková Slavili Adélu i Doča!

Michal Dočolomanský a Naďa Konvalinková opět spolu, třicet let po natáčení Adély, co ještě nevečeřela...
Michal Dočolomanský a Naďa Konvalinková opět spolu, třicet let po natáčení Adély, co ještě nevečeřela... (pro Aha! – Igor Zehl)

BRNO – Legendární komedie Adéla ještě nevečeřela oslavila »třicetiny« na Jihomoravském festivalu pohodových filmů, který začal v pondělí v Brně! A poblahopřát jí přišli herci Naďa Konvalinková (56), Květa Fialová (77) a Michal »Dočo« Dočolomanský, který letos také oslavil půlkulaté jubileum! A co k pětašedesátinám od hereček dostal? Loutku čarodějnice!

Festival, jenž se koná v brněnském klubu Šelepova No. 1, je věnován filmům, které slaví kulaté výročí. Po třiceti letech se tu proto objali detektiv Nick Carter (Dočolomanský) s Květuškou (Konvalinková), aby s hraběnkou Thunovou (Fialová) zavzpomínali na komedii Adéla ještě nevečeřela! A gratulovalo se i »Dočovi«! Květa mu přála v rodném jazyce, i ona se totiž narodila na Slovensku, a společně s Naďou předala jubilantovi loutku čarodějnice! Obě vyznavačky tajemna dostaly z rukou jubilanta na oplátku rovněž figurku čarodějnice, strigy, bosorky – řečeno slovensky. Paní Květě se tak rozroste její početná sbírka o další exponát...Dočolomanský pak zazpíval píseň Lúbim ťa, kterou věnoval své filmové partnerce Konvalinkové, a uctila se i památka Josefa Vinkláře. Květa Fialová se s ním setkala poprvé ve filmu Princezna ze zlatou hvězdou na čele, coby detektiv Bouše po ní šel jako po Dragičové v Partii krásného dragouna a naposledy se s ním obě herečky potkaly před pěti lety ve filmu režiséra Zdeňka Trošky Andělská tvář.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.